Spielberg planerar film av Stephen King-romanen Talismanen

Spielberg planerar film av Stephen King-romanen "Talismanen"

Uppdaterad 13 juli 2021 kl. 15:07 | Publicerad 13 oktober 2017 kl. 10:10

Efter succén med "Det" planerar Steven Spielbergs produktionsbolag Amblin Entertainment en filmatisering av Stephen Kings roman "Talismanen".

Spielbergs Amblin Entertainment planerar film av Stephen Kings The Talisman
Foto: Amblin Entertainment

Efter framgångarna med "Det" råder det Stephen King-feber i filmvärlden. Nu ska Steven Spielberg producera en filmatisering av författarens roman "Talismanen". Josh Boone ska skriva manus och eventuellt regissera med.

Många har försökt sig på att föra över Stephen Kings romaner till vita duken genom åren, men det är bara ett fåtal som kan anses vara riktigt lyckade. Exempel på detta är The Shining, Nyckeln till frihet och Stand By Me. Den senaste i raden av misslyckade filmatiseringar måste nog anses vara The Dark Tower, som var tänkt som starten av en franchise, vilket antagligen aldrig blir av nu med facit i hand. Den mest lyckade, åtminstone ekonomiskt sett, är utan tvekan Det vars succé troligtvis kommer bana väg för ännu fler filmatiseringar av den älskade skräckförfattarens verk.

En specifik roman som i nuläget planeras att bli film är "Talismanen" som Stephen King skrev ihop med Peter Straub. Bakom produktionen står Steven Spielbergs produktionsbolag Amblin Entertainment och de har precis gått ut med att Josh Boone ska skriva manus och eventuellt även regissera. I ett tidigare skede var det till och med tal om att Spielberg skulle regissera själv, men nu nöjer han sig alltså med att producera kalaset. Boone, som bland annat regisserat Förr eller senare exploderar jag, har tidigare varit knuten till Pestens Tid innan det projektet lades ned.

LÄS OCKSÅ: Recension av "DET" (2017)

Att Spielbergs Amblin Entertainment backar filmatiseringen av "Talismanen" tycker jag personligen är en väldigt positiv sak då jag är otroligt svag för den så kallade "Amblin-känslan". Ni som inte är bekanta med begreppet kan tänka på filmer som E.T och Närkontakt av tredje graden, eller Netflix-serien Stranger Things, för att ta ett mer nutida exempel där man lyckats fånga denna känsla på ett pricksäkert sätt.

Det återstår att se vem som till slut får förtroendet att regissera och personligen tror jag att just det valet kan bli avgörande för om filmen ska sålla sig till de lyckade eller de misslyckade filmatiseringarna av Stephen Kings romaner.

Vem tycker du borde regissera "Talismanen"?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL