Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Spielberg gör skräckserien du bara kan se på natten

Spielberg gör skräckserien du bara kan se på natten

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 juni 2019
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 juni 2019

"Jag har något väldigt läskigt jag vill berätta."

Steven Spielberg jobbar på en skräckserie med korta avsnitt, som görs för den kommande streamingtjänsten Quibi. Filmen använder sig av en ny teknik som kommer att göra den tillgänglig att se först på natten.

En av streamingtjänsten Quibis grundare, Jeffrey Katzenberg, berättar för Variety att Steven Spielberg är peppad på att göra någonting läskigt och annorlunda. "Han kom in och sa att han har en superläskig story han vill göra. Han skriver själv, vilket han inte gjort på ett tag. Så att han gör det är fantastiskt.", säger Katzenberg.

Spielbergs och Quibis kommande skräckserie heter Spielberg's After Dark och ska använda sig av en ny teknik som gör att folk bara kan se den när det är mörkt ute. Ingenjörer har knäckt en teknisk lösning som ställer in en timer på användarnas telefoner som visar dem när de kan se seriens avsnitt. Timern vet när det är mörkt ute för varje individuell användare på den ort de befinner sig och så fort det blir ljust ute slutar serien vara tillgänglig.

Steven Spielberg har under stora delar av sin karriär varit i fas med teknikens utveckling och pushat de cinematiska gränserna.

Vad tror du om hans kommande skräckprojekt?