Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Spielberg gör serie av Akira Kuroswas Rashômon

Spielberg gör serie av Akira Kuroswas Rashômon

Kristian Andersson | Nyhet
21 december 2018
Kristian Andersson | Nyhet
21 december 2018

Den 88 minuter långa filmen ska bli tio avsnitt för TV-rutan.

Steven Spielberg är en stor beundrare av den legendariska regissören Akira Kurosawa och tillsammans gjorde de filmen "Dreams" 1990. Nu ska Spielberg, med sitt bolag Amblin, utveckla en tio avsnitt lång serie av Kurosawas klassiker "Rashômon".

Få regissörer är lika respekterade som Akira Kurosawa. Den japanske filmmakaren ligger bakom klassiker som De sju samurajorna, Yojimbo och Rashômon, var med Den vilda flykten George Lucas stora inspiration för Star Wars och revolutionerande sättet att göra actionfilm på.

Empire Online rapporterar nu att Kuroswas fanboy Steven Spielberg ska göra en serie av Oscarsnominerade Rashômon med sitt produktionsbolag Amblin. Att Spielberg gör serie är något nytt.

Kurosawas film handlar om ett brott som visas ur fyra infallsvinklar, men serien som Amblin gör kommer istället att ha tio infallsvinklar, en för varje episod.

VD för TV-produktion av Amblin Darryl Frankberättar följande:

We couldn’t be more excited to adapt this extraordinary film as the foundation for a new dramatic mystery thriller series.

Producenten bakom serien Ann Burton berättar också:

I can think of no better way to introduce today’s television audience to the legacy of this brilliant and esteemed filmmaker.

Än har serien inte fått någon regissör. Det enda vi vet är att Ann Burton kommer att producera projektet för Amblin. Serien har inte ens hittat en kanal som är villiga att sponsra produktionen. Men eftersom Spielberg har fingrarna med i spelet så kommer det säkerligen inte dröja länge innan det sker.

Visste du att Steven Spielberg är världens mest lönsamma regissör?

NÄSTA ARTIKEL