Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Spider-Man

Spider-Man: No way home stoppas i Norge

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
14 december 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
14 december 2021

Orsaken är de nya coronarestriktionerna

På onsdag den 15 december är det biopremiär på filmen Spider-man: No Way Home. Men dagen innan premiären skjuts filmen upp i Norge på grund av nya restriktioner för att hantera omikron-varianten.

På tisdagsmorgonen vaknade alla norska Marvel-fans och filmkritiker med beskedet att Spider-Man: No Way Home stoppas dagen innan premiären. Anledningen är att de nya corona restriktionerna som har införts för att hantera omikron-varianten. Premiär på filmen skjuts upp till den 14 januari 2022, skriver VG.

– Tills vidare är det den 14 januari 2022 som gäller. Men det beror på hur samhället ser ut då och om vi får öppna upp biograferna och visa filmen för allmänheten, säger Katrine Aamodt, marknadschef på SF Studios i Norge.

Beslutet på uppskjutningen tog SF Studio tillsammans med Sony och Marvel som producerar den nya filmen. Katrine Aamodt på SF Studio påpekar också att flera länder har också skjutit upp sina premiärer av filmen på grund av stängningen.

I Sverige har Spider-man: No Way Home biopremiär den 15 december. Men för att se filmen på biograferna krävs att du har med dig ett covid-pass på alla biosalonger med över 100 platser.

NÄSTA ARTIKEL