Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Spelfilmen av Svärdet i stenen går framåt

Spelfilmen av Svärdet i stenen går framåt

David Lindahl | Nyhet
06 april 2018
David Lindahl | Nyhet
06 april 2018

Disneys Svärdet i stenen ska bli spelfilm och börjar spelas in efter sommaren.

Pojken försöker dra ut svärdet i stenen.
Svärdet i stenen. Foto: Disney

1963 gjorde Disney historien Svärdet i stenen till en tecknad barnfilm. 2015 rapporterades det att den ska göras om som spelfilm och nu efter sommaren börjar inspelningen.

Boken Svärdet i stenen skrevs av T. H. White och släpptes 1958. Den var en samling av tidigare historier från författaren kombinerat med nytt material. 1963 släppte Disney sin i dag klassiskt tecknade film. Vid premiären mottogs den av blandad kritik men på senare tid har den blivit en given klassiker bland Disneys tecknade filmer.

Disney Film Fact rapporterar nu att spelfilmen är på gång under den spanska regissören Juan Carlos Fresnadillo. Svärdet i stenen ska bland annat spelas in i Belfast med start den 24 september 2018. Andra produktioner som spelats in där är Game of Thrones.

Baserat på legenden om kung Arthur, berättar Svärdet i stenen historien om just Arthur som pojke när han tränas av trollkarlen Merlin. Arthur behandlas illa av de han tjänar och fastnar därför för den snälla trollkarlen som blir hans mentor. Så småningom leder hans äventyr honom till det berömda svärdet Excalibur. Fast i ett städ kan det enbart dras ut av den äkta kungen av England.

Disney har siktet inställt på en premiär under 2019 och planen är att Svärdet i stenen ska släppas som en originalfilm på Disneys egen streamingtjänst som just nu är under utveckling. Inga skådespelare eller andra detaljer är i nuläget känt kring produktionen.

Vad tror du om spelfilmen av Svärdet i stenen?