Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sony vann budkriget om Tarantinos nionde film

Sony vann budkriget om Tarantinos nionde film

Kristian Andersson | Nyhet
20 november 2017
Kristian Andersson | Nyhet
20 november 2017

Rättigheterna till Quentin Tarantinos nionde film har nu landat hos Sony, som vann budkriget.

Quentin Tarantino
Foto: Gage Skidmore, Flickr

Det har tidigare varit oklart vilket bolag som skulle kunna förhandla sig till rättigheterna för Quentin Tarantinos nionde film, som kommer att handla om Charles Manson och Mansonfamiljen. Nu är det klart att Sony har vunnit budkriget.

Quentin Tarantino håller stora delar av innehållet i sin nionde film hemligt. Detta för att undvika att samma problem uppstår som hände när manuset till hans förra film The Hateful Eight, läckte ut. Något som ledde till att Tarantino nästan hoppade av projektet.

Men vi vet att filmen kommer att handla om Charles Manson och Mansonfamiljen under 1969, samma år som gruppen mördade Sharon Tate och fyra av hennes gäster på en fest. Men filmen ska tydligen inte fokusera på mordet utan vad året 1969 innebar för Mansonfamiljen och dess medlemmar.

Tidigare har Quentin Tarantinos filmer gjorts i samband med Miramax och The Weinstein Company, men efter alla anklagelser för sexuella övergrepp riktade mot Harvey Weinstein, har Tarantino valt att inte samarbete med honom igen. Därefter uppstod något av ett budkrig där flera av de största filmbolagen försökte komma över rättigheterna till regissörens nionde film. Nu är det dock klart att Sony går ut som segare. Några närmre specifikationer på avtalet är ännu inte officiella, men filmens budget förväntas landa på 100 miljoner dollar och Quentin Tarantino lär få final cut på filmen.

Att budgivningen har varit stor är inte så konstigt. Quentin Tarantinos filmer brukar gå med vinst, har ett högt uppskattat kritiker- och publikvärde och dessutom har regissören bestämt hävdat att detta blir hans näst sista film, då han tänker gå i pension efter att han har gjort tio stycken.

Ser du fram emot den nya Quentin Tarantino-filmen?

NÄSTA ARTIKEL