Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sommaren 85

Sommaren 85 säsong 2 | Blir det någon fortsättning?

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
23 september 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
23 september 2020

Får vi återvända till Braxinge nästa år?

Just nu sänds SVT:s nya serie "Sommaren 85", en dramakomedi som äger rum i orten Braxinge mitt under det käcka 80-talet. Även om serien inte har sänts färdigt ännu är det många som undrar om vi kommer att få se mera. Vi blickar i spåkulan och kikar om Sommaren 86 kan bli en möjlighet.

Den svenska serien Sommaren 85 möttes av en varm recension här på Filmtopp, där den beskrevs som "en bitterljuv och komisk hyllning till det glada 80-talet… i Braxinge" och som "en inblick i livet under en tid där Bruce Springsteen spelar på Ullevi och Gorbatjov blivit ledare i Sovjet".

Om inte det låter lockande nog så finns en närmare beskrivning av seriens innehåll här:

Det är 1980-tal och i det lilla samhället Braxinge förbereder sig invånarna för att sjösätta en ny tradition – Den stora korvfesten som en gång för alla ska sätta byn på kartan. Här möter vi Barbro, 58, som känner sig vilsen och drömmer om en nytändniong i äktenskapet. Hennes dotter Åsa drömmer om heta dagar och greker på Korfu och femtonåriga Lena längtar efter sin kommande språkresa. Men när alla deras planer plötsligt går i kras väntar en helt ny sommar.

Sannolikheten för en andra säsong av Sommaren 85.

Titeln, Sommaren 85, kan tyckas indikera på att serien BARA kommer att utspelas under en viss sommar. Därför är det så klart ganska lätt att dra slutsatsen om att det är en miniserie vi har att göra med, som alltså inte kommer att få fler säsonger. Men en sådan slutsats kan vara förhastad.

Till skillnad mot hur SVT brukar göra så har de aldrig gått ut med att Sommaren 85 är en miniserie, utan beskriver den istället som deras nya dramakomedi-serie. Sett till att SVT brukar vara noggranna med att tidigt göra skillnad på sina miniserier och sina andra serier, kan det finnas planer på att återvända till Braxinge och dess goa medborgare.

Frågan är bara om det är just den där sommaren 1985 som då kommer att vara i fokus.

SVT har nyligen visat den tyska serien Deutschland 83, som senare fick säsongerna Deutschland 86 och Deutschland 90. Kanske kommer nästkommande säsonger om Braxinge också göra nya tidsnedslag?

Än så länge kan vi varken säga bu eller bä, utan vi väntar tålmodigt på mer information. Sätt ett bokmärke på sidan, för vi uppdaterar den så fort vi vet mer! Under tiden söker vi SVT för en kommentar.