Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Sofia Coppolas nya film Priscilla hyllas: Bästa sedan Lost in translation

Sofia Coppolas nya film Priscilla hyllas: "Bästa sedan Lost in translation"

Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
06 september 2023
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
06 september 2023

Lovordas efter Venedig-premiären

Det tog tjugo år, men nu säger kritikerna att Sofia Coppolas Elvis-drama "Priscilla" är hennes bästa sedan genomslaget med "Lost in Translation".

Oscarsbelönade Sofia Coppola turnerar nu med sin åttonde långfilm (nionde om vi inkluderar hennes julspecial). Priscilla, som skildrar relationen mellan Elvis Presley och Priscilla Beaulieu, visas nu på filmfestivalen i Venedig där den hyllas av kritikerna.

Filmen är gjord i samarbete A24 och beskrivs som ett romantiskt, intensivt och hjärtekrossande drama, som tar avstamp när Elvis började dejta den 14-åriga Priscilla:

– Jag hade inte sex med honom. Han var väldigt snäll, mjuk och kärleksfull, men han respekterade också det faktum att jag bara var 15 år. Vi var mer i själsligt i linje, och det var vårt förhållande, förklarar Priscilla Presley i en ny intervu med Variety.

Priscilla
Cailee Spaeny i rollen som Priscilla Presley. Foto: A24

Sofia Coppolas nya film Priscilla hyllas: "Bästa sedan Lost in translation"

Nu har de första recensionerna trillat in och mottagandet har varit mycket positivt. I skrivande stund har Priscilla 83 av 100 i Matascoer, som är en sammanslagning av betygen från de stora, engelskspråkiga tidningarna. Baserat på 20 recensioner är detta Coppolas bästa kritikersnitt sedan Lost in Translation (2001), som har 91 av 100.

Rolling Stone: "Folk kanske klandrar Coppola för att doppa tårna i bekant vatten, men det är svårt att argumentera emot resultatet: en gripande, hjärtskärande resa in i kändisskapets mörka hjärta, och hennes bästa film sedan Lost in Translation."

Time: "Har du någonsin haft en intensiv upplevelse – som att bli vansinnigt förälskad – bara för att några år senare se tillbaka och känna att det hände en annan person, en person som hade gått igenom en dröm och överlevt den för att bli den du var ämnad att vara? Det är den känsla som Sofia Coppola fångar med extraordinära Priscilla."

The Hollywood Reporter: "Elegant uppgraderar filmen en viktig figur i sidlinjen av Elvis-legenden, och alla som är i samklang med Coppolas karakteristiska våglängder kommer att finna en njutbar och känslomässig upplevelse."

Något premiärdatum för "Priscilla" är ännu inte fastställt.

NÄSTA ARTIKEL