Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
West Side Story-stjärnan inte bjuden till Oscarsgalan

Snövit-regissörens son woke-kritiserar Disney-remaken: "Patetiskt"

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
19 augusti 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
19 augusti 2023

Mycket skeptisk till Disneys ändringar

Disneys arbete med nya "Snövit" har mötts av en hel del kritik. Nu har även sonen till en av originalfilmens regissörer sagt sitt.

Disney arbetar nu med en nyversion av sin ikoniska och Oscarsbelönade klassiker Snövit och de sju dvärgarna (1937), som var filmbolagets allra första långfilm. Nu när bröderna Grimms folkhistoria skall återberättas på nytt gör Disney vissa ändringar som har mötts av blandade reaktioner världen över.

Exempelvis kommer Snövit att spelas av West Side Story-stjärnan Rachel Zegler, som har Colombianskt påbrå, och så ersätts dvärgarna av sju magiska, olika stora varelser. Zegler har även sagt att Snövit vill vara en ledare i den nya filmen och inte kommer att vara lika passiv som i originalfilmen.

Kritikerna menar att dessa ändringar inte respekterar varken originalhistorien eller Disneys originalfilm. De som uppskattar ändringarna tycker istället att den nya tagningen ligger mer i tiden.

Snövit-regissörens son woke-kritiserar Disney-remaken: "Patetiskt"

En som inte uppskattar ändringarna är David Hand, 91, son till David Hand (de heter likadant) som var med och regisserade Walt Disneys Snövit. Han menar att filmstudion agerar respektlöst mot både hans far och Walt Disney själv.

– Det är ett helt nytt koncept och jag håller inte alls med [om Disneys ändringar]. Jag vet att min pappa och Walt också skulle vara mycket kritiska, säger David Hand till The Hollywood Reporter.

Han fortsätter med att kalla det för en "skam" att Disney försöker "göra något nytt" med något som "tidigare var så framgångsrikt".

– Deras tankar är så radikala nu. De ändrar berättelserna, de ändrar karaktärernas tankeprocess. De hittar på nya saker för att vara woke och jag är helt enkelt inte intresserad av något av det. Jag tycker helt ärligt att det är ganska sårande, vad de har gjort mot några av dessa klassiska filmer. Det finns ingen respekt för det Disney gjorde och vad min pappa gjorde. Jag tror att Walt och han skulle vända sig i sina gravar, fortsätter David Hand.

Den nya Snövit-filmen har premiär nästa år.

NÄSTA ARTIKEL