Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Snart premiär för Åreakuten på Viaplay

Snart premiär för Åreakuten på Viaplay

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
15 juni 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
15 juni 2020

"Hoppas på tittarsuccé."

"Åreakuten" är ett Viaplay-original i tio delar med nordisk premiär söndag 28 juni, exklusivt på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay.

Nu är det mindre än två veckor kvar till premiären av den nya dramaserien Åreakuten. Nu släpps den officiella trailern till Åreakuten som har nordisk premiär söndag 28 juni på NENT Groups streamingtjänst Viaplay. Och två av huvudrollsinnehavarna Göran Gillinger och Nadja Halid berättar om sina känslor kring serien.

Se den officiella trailern här:

Det relationsoriterade sjukhus- och räddningsdramat Åreakuten är en serie med mycket hjärta, känslor och dramatik med tio fristående avsnitt. För Nadja Halid har serien varit banbrytande.

– Detta är min största roll hittills i karriären och jag kommer alltid vara evigt tacksam för att Viaplay och SF Studios vågat satsa på mig. Det är inget jag tar för givet, eftersom den svenska filmbranschen är väldigt vitdominerad. Det är svårt som svart skådespelare att bryta sig igenom och få spela roller som vita skådespelare brukar få. Här ligger Viaplay i framkanten. Vi behöver se svarta människor i alla typer av roller i media. Representation är en sådan otroligt viktig fråga, inte minst i dessa tider. Jag har helt ärligt väntat hela mitt liv på att få prata om det här, säger Nadja Halid.

Åreakuten utspelar sig i ett svindlande vackert Åre och handlar om dramatiska situationer och vardagen för personalen på hälsocentral, polis och räddningstjänst. Yrkesgrupper som vi inte minst i dessa tider bör rikta våra strålkastare mot och lyfta fram. Göran Gillinger spelar också en av huvudrollerna tillsammans med Nadja Halid, Karin Bengtsson, Tiril Wishman Eeg-Henriksen och Mårten Svedberg.

– Familjen har ringat in den 28:e juni i kalendern och räknar ner till premiären. Jag ser självklart också fram emot resultatet och hoppas på en tittarsuccé. Det är alla i teamet värda efter allt hårt arbete som vi lagt på detta fina projekt, säger Göran Gillinger. 

Åreakuten produceras av SF Studios och fem avsnitt regisseras av Lena Koppel, som 2011 fick uppmärksamhet för filmen Hur många lingon finns det i världen?. Resterande fem avsnitt regisseras av Richard Jarnhed som regisserat Viaplays Svartsjön. Producent är Joakim Hansson som bland annat ligger bakom succéerna AdvokatenJohan Falk och Jägarna.