Snart börjar inspelningen av Heat 2 – Adam Driver tar över De Niros roll

Snart börjar inspelningen av Heat 2 – Adam Driver tar över De Niros roll

Axel Diedrichs
06 januari 2024 kl. 17:01

Michael Mann fortsatt bakom spakarna

Uppföljaren kom nyligen i bokformat. Nu ska Michael Mann regissera filmen "Heat 2" och Adam Driver uppges ta över rollen som spelats av Robert De Niro.

Heat är en av nittiotalets största thrillers. Filmen med Al Pacino och Robert De Niro i intensiv katt-och råttalek står sig än i dag som mångas favoritfilm från sin era. Tidigare i år, vilket innebar 28 år efter filmen, släppte regissören Michael Mann en uppföljare, men då som en bok. Han har tidigare flaggat för att han tänker göra den som film, och nu ser det av allt att döma äntligen ut att bli av.

Filmen Robert De Niro önskar att han inte gjorde med Al Pacino
Foto: Warner Bros.

Snart börjar inspelningen av Heat 2 – Adam Driver tar över De Niros roll

Det verkar inte längre finnas några tvivel om att filmen bli av. I en intervju med Variety berättar Michael Mann att han planerar att spela in Heat 2 under årets gång, och han vill ha med sig Adam Driver i huvudrollen för att göra Robert De Niros karaktär Neil McCauley. Mann och Driver är tillsammans högaktuella med den nya sportfilmen Ferrari. Bland andra som förväntas ha en roll i filmen finns Al Pacino, Austin Butler och Ana de Armas

Handlingen i Heat 2 fortsätter där filmen slutade, med en skadad och desperat Chris (Val Kilmer) i Koreatown. Förtvivlad kämpar han för att undkomma Los Angeles med polisen i hälarna. Samtidigt vävs historien ihop med händelserna sju år tidigare, 1988, då Chris och Neil styrde droghandeln från västkusten ner till den mexikanska gränsen och vidare in i Chicago.

Om filmen kommer igång med sin inspelning senare i år finns det hopp om att vi får se den någon gång 2025, men det är möjligen något för optimistiskt räknat. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL