Slutspelet inleds i Superstars: “De kommer åka ut i en rasande takt”

Slutspelet inleds i Superstars: “De kommer åka ut i en rasande takt”

24 april 2023 kl. 21:04

Slutspelets första tävling och ännu en stjärna får lämna programmet

I veckans avsnitt av “Superstars” 2023 på discovery+ har det blivit dags för slutspel med en krävande tävling som inledning för de fem återstående stjärnorna. Två stycken hamnar dessutom i duell där en tvingas lämna programmet...

OBS! Artikeln innehåller spoilers från dagens (24 april) avsnitt av “Superstars” 2023 på discovery+. 

Superstars 2023
Foto: discovery+

Slutspelets första tävling

I veckans avsnitt av Superstars 2023 på discovery+ har det nu blivit dags för slutspel och det är fem stycken stjärnor kvar i programmet som slåss om pokalen. Avsnittet inleds med slutspelets första tävling som går ut på att cykla fortast. Programledaren Jessica Almenäs konstaterar att de nu går in i den tuffaste delen av programmet. 

– Från och med nu kommer de åka ut i en rasande takt så det gäller att minimera misstagen och maximera prestationen, säger Jessica

Tävlingen går ut på att cykla tre varv runt en bana med tio sekunders intervall till varandra och den som går i mål på den snabbaste tiden vinner. Det slutar med att det enbart skiljer nio sekunder mellan den deltagaren som kommer först och den som kommer sist. Och det gäller att inte komma sist, för de två som gör det kommer mötas i en duell där förloraren får lämna programmet. Det blir tillslut Mathias Fredriksson som vinner tätt följd av Michel Tornéus och Frida Hansdotter. Därmed står det klart att det är Kennet Andersson och Lars Frölander som får mötas i duellen. 

Superstars 2023
Lars Frölander. Foto: discovery+

Frölanders lunch

Det har blivit dags för Lars att ha sin lunch där han berättar om hur han kom in på simningen via sin syster och om alla medaljer han tagit under sin karriär. Han berättar även om hur han drabbades av mycket hälsoproblem och ofta blev sjuk under karriären. Det var inte förrän han la om hela sin kost och sitt liv som han började må bättre och kunde prestera igen på tävlingarna. Han var den enda i svenska simlaget som både åt annorlunda och tränade annorlunda. 

– Allting var annorlunda, jag var unik på alla sätt och vis, säger Lars skämtsamt. 

Han försöker beskriva den magiska känslan av att bli olympisk mästare, även om det är en känsla som just är svår att beskriva. De andra stjärnorna är imponerade av hans historia och karriär och beskriver Lars som en fantastisk idrottsman som gått sin egen väg. 

Superstars 2023
Lars Frölander och Kennet Andersson. Foto: discovery+

Dags för duell

Duellen som Kennet och Lars ska mötas i går ut på att svinga varsin kettlebell på 24 kg och den som först når upp till 50 sving vinner. Det är jämt mellan de båda under hela tävlingen och det är Kennet som tar hem vinsten. Då blir det Lars som är nästa deltagare att åka ut ur programmet. 

– Det är name of the game, men jag är jättenöjd och känner att jag fått ut det mesta av allt i alla grenar så fanns inget mer kvar, så supernöjd, säger Lars

Efter duellen när alla deltagarna är tillbaka i villan får de besök av den före detta racerföraren Kenny Bräck. Han säger att de återstående stjärnorna ska, till dagen efter, förbereda sig på en tävling i motorsport, till deltagarnas stora förvåning. I nästkommande avsnitt kommer de få tävla i gokart mot just Kenny Bräck. De två som förlorar hamnar i duell där ytterligare en får lämna och tre stycken går vidare till finalprogrammet. 

Missa inte “Superstars” 2023 som sänds måndagar på discovery+.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL