Slash från Guns N' Roses vill bli Hollywoods Joakim Lundell. Foto: Warner Bros. International Television

Slash gör musiken när svenska deckaren blir serie

Ivar Sandberg
15 april 2024 kl. 17:04

"Jag blev kär i Erik Axl Sunds roman"

Den svenska boken "Kråkflickan" från 2011 ska få en serieadaption av Paramount+. Ett stort fan av boken är Guns N' Roses gitarrist Slash, som inte bara ska göra musiken utan också agera producent.

Paramount+ ska nu producera ett nytt brittiskt drama som är baserat på boken Kråkflickan av den svenska författarduon kallad "Erik Axl Sund", bestående av Jerker Erikssons och Håkan Axlander-Sundqvist. Den nya serien kommer att ha den engelska titeln The Crow Girl. Boken är första delen av bokserien Victoria Bergmans svaghet och handlar om Sofia Zetterlund som är psykoterapeuten. Hon ska utreda sina två klienter, Samuel Bai och Victoria Bergman, som båda har tudelade personligheter.

Foto: Stefan Brending.

Slash gör musiken till Kråkflickan

Den hyllade och älskade gitarristen från Guns N' Roses har en stor kärlek för boken och säger följande via Deadline:

– Jag blev kär i Erik Axl Sunds roman Kråkflickan och var väldigt exalterad att gå ihop med Buccaneer för att producera [en serie på den]. Det finns en otrolig grupp med skådespelare och filmarbetare som jobbar hårt för att ta denna oerhört mörka och spänningsfulla historia till liv som en serie. Det ser fantastiskt ut.

Slash är med och producerar serien tillsammans med Tony Wood och Richard Tulk-Hart och han kommer dessutom göra musik till serien.

Medverkande

Andra medverkande i produktionen som vi vet arbetar på serien är författaren Milly Thomas som tidigare skådespelat i The Crown (2016-2023) och Sex Education (2011-2023). Det här är hennes första gång som författare på en större TV-serie. Serien regisseras av Charles Martin och Rebecca Rycroft. Martin har tidigare arbetat på en annan brittisk adaption på den svenska Wallander-serien då han regiserade på Wallander Series III: "Before the frost" (2011). Rycroft har regisserat tjugo serier förut, bland annat Screw (2023).

I och med att det är Paramount+ som ska göra The Crow Girl förväntas den i Sverige komma till SkyShowtime

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt runt "The Crow Girl".

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL