Slash från Guns N' Roses vill bli Hollywoods Joakim Lundell. Foto: Warner Bros. International Television

Slash från Guns N' Roses vill bli Hollywoods Joakim Lundell

Emil Oscar Rasmussen
15 mars 2023 kl. 13:03

Slash ger sig in i filmbranschen – vill göra skräckfilm

I Sverige har vi sett realitykungen Joakim Lundell påbörja resan mot att även bli landets skräckfilmskung. På andra sidan Atlanten ser den ikoniska gitarristen Slash nu ut att göra en liknande resa.

Först och främst är det bara att be om ursäkt för vad som kan vara höjden av en clickbait-rubrik. Men kom igen, hur ska man kunna låta bli att dra den komiskt kontrasterande parallellen mellan Joakim Lundell och Slash när den bara ligger där och väntar på en?

I Sverige har Lundell sjösatt någon form av skräckfilmsrenässans med Feed (2022) och kommande projekt i pipelinen. Lundell har motiverat satsningen med att han ville se en typ av skräckfilm som han saknade från svenskt håll och nu ser Slash ut att ta sig an samma typ av projekt i USA.

Slash skapar produktionsbolag för skräckfilm: "Vill göra filmer som jag hade tyckt om"

Saul "Slash" Hudson, den ikoniska gitarristen från Guns 'N Roses, har nyligen lanserat produktionsbolaget BerserkerGang tillsammans med en handfull skräckfilmsveteraner.

– Jag har alltid varit ett stort fan av skräck, inte minst om man går tillbaka till tiden då skräckfilmer faktiskt skrämde vettet ur en, säger Slash i ett uttalande till Variety. Jag vill bli en del av produktionsindustrins hjärta, så att jag kan försöka göra filmer som jag hade tyckt om att se.

Slash har startat produktionsbolaget med bl.a. Raven Banner och Rodrigo Gudiño, som han nyligen samarbetade med på filmen The Breach (2022).

Än så länge är inga projekt annonserade från produktionsbolaget, men Variety rapporterar att de har som målsättning att prioritera "kvalitet över kvantitet" och att mer information om framtiden väntas under Cannes filmfestival i maj.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL