Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Slående trailer till norska storfilmen Nordsjön

Slående trailer till norska storfilmen Nordsjön

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
22 september 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
22 september 2021

Förödande konsekvenser när en av världens största oljeriggar rasar.

Nordisk film bygger vidare på nästa stora norska katastroffilm, "Nordsjön", där forskare utreder varför en stor oljerigg fallit. Se den pampiga trailern här.

De senaste åren har vi fått se flera norska blockbusters om naturkatastrofer. Först ut var Vågen följd av Jordbävningen som båda två fick positiva mottaganden av både kritikerna och biopubliken. Senare i höst är det dags för nästa stora rulle på temat, Nordsjön (på engelska: North Sea). Huvudrollen görs av Anders Baasmo Christiansen som vi bland annat känner igen från serierna Dag och Exit.

Nordsjön utspelar sig på den norska kusten och följer räddningsarbetet på en av världens allra största oljeriggar. Likaså får vi hänga med på utredningen där chockerande upptäckter görs.

Filmen uppges ha kostat 65 miljoner kronor att göra och regisseras av John Andreas Andersen som gjort just Jordbävningen.

Idag släpptes den officiella trailern till norska Nordsjøen. Se den här: 

'

"Nordsjön" släpps på norska biografer den 29:e oktober. När filmen kommer till Sverige, och om den isåfall går på bio eller direkt till streaming, är ännu inte känt. 

NÄSTA ARTIKEL