Yellowjackets säsong 2 – handling, premiärdatum

Yellowjackets (säsong 2) – den mest sedda titeln i Sverige under maj

  • SkyShowtime
Sofie Landgren
13 juni 2023 kl. 13:35

Psykologisk skräckthriller

Den kritikerrosade och Emmy-nominerade Showtime-serien har nu blivit den mest sedda TV-serien på SkyShowtime i Sverige under maj månad.

Yellowjackets säsong 2 – handling, premiärdatum
Foto: SkyShowtime.

Yellowjackets (säsong 2) – den mest sedda titeln i Sverige under maj

Den efterlängtade finalen av Yellowjackets säsong två hade nyligen premiär på SkyShowtime och serien genererade starka tittarsiffror i regionen. Den andra säsongen av denna Emmy-nominerade psykologiska skräckserie var den mest populära titeln på plattformen i maj.

Skapad av Ashley Lyle och Bart Nickerson (Narcos), Yellowjackets cast inkluderar Emmy-nominerade och Critics Choice Award-vinnaren Melanie Lynskey (Castle Rock), Oscar- och Emmy-nominerade Juliette Lewis (Camping), Emmy-nominerade Christina Ricci (Z: The Beginning of Everything) och Tawny Cypress (Unforgettable). Lauren Ambrose (Six Feet Under, Servant) och Simone Kessell (Obi-Wan Kenobi) medverkar också i den andra säsongen som seriens stamgäster, tillsammans med Elijah Wood (The Lord of the Ringstrilogin) i ett säsongslångt gästande.

Yellowjackets säsong 2 på SkyShowtime
Foto: SkyShowtime.

Gripande manus

Yellowjackets är lika delar överlevnad, psykologisk skräck och barndomstrauman som berättar historien om en grupp extremt duktiga fotbollsspelande skolflickor som överlever en flygkrasch djupt inne i den kanadensiska vildmarken. Serien följer deras förändring från ett komplicerat men framgångsrikt team till brutala klaner, samtidigt som vi får följa hur de har försökt återgå till sina vanliga liv nästan 25 år senare. Det visar sig att det förflutna aldrig riktigt släpper taget och att det som började i vildmarken är långt ifrån över.

De två första säsongerna av "Yellowjackets" finns nu tillgängliga att streama på SkyShowtime, och det står klart att det blir en säsong 3.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL