Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
SkyShowtime anställer chef från Netflix

SkyShowtime anställer chef från Netflix

  • SkyShowtime
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 september 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 september 2023

SkyShowtime norpar åt sig toppnamn från konkurrenten

I ett pressmeddelande avslöjar SkyShowtime att de har rekryterat en höjdare från Netflix. Det är Kai Finke som plockas in och blir del av streamingtjänstens fortsatta satsning på bland annat lokalt originalinnehåll.

SkyShowtime rekryterar toppnamn från Netflix – Kai Finke ansluter

I dag avslöjade Monty Sarhan, vd på SkyShowtime, att ett tidigare toppnamn från Netflix, Kai Finke, anställts som Chief Content Officer. Funke kommer att utgå med Amsterdam som bas och rapportera direkt till Sarhan som chef för teamet för innehåll. Rollen innebär att Finke kommer att leda avdelningens omfattande och växande område, efter att SkyShowtime tidigare i år började med originalinnehåll.

I pressmeddelandet bekräftas det också att Jon Farrar lämnar streamingtjänsten.

Finke ansluter till SkyShowtime från Netflix, där han var anställd inom EMEA-regionen (Europa, Mellanöster och Afrika) och arbetade som Director of Content på flera europeiska marknader. Han har arbetat inom produktion, internationell distribution och förvärv i över 20 år, inklusive för det München-baserade distributören Telepool samt för Vodafone.

Han beskrivs ha starka relationer med ledande kreatörer, producenter, distributörer och nätverk över hela Europa, och en betydande meritlista när det gäller att introducera lokal underhållning på SkyShowtime-aktuella marknader såväl som för en globala publik.

SkyShowtime anställer chef från Netflix
Finsk-svenska originalproduktionen "Kodnamn: Annika" kommer snart till SkyShowtime. Foto: SkyShowtime.

Del av SkyShowtimes satsning på lokalt innehåll

I år kommer SkyShowtime att ha lanserat 10 originalserier, inklusive Bosé, finsk-svenska Kodnamn: Annika, Fleeting Lies, Poker Face, The Invisible Ladies, The Winner och Warszawianka. En viktig del av Finkes fokus kommer att vara att bygga vidare på den framgången genom att ta in nya projekt och förvärv som är relevant för tittare på SkyShowtimes marknader. Hans uppdrag kommer också att inkludera nära samarbete med SkyShowtimes aktieägare samt beslutsfattare inom företaget för att optimera prenumerationsanskaffning och engagemang.

– Kai har bevisat sig själv som programchef och förenar stark kreativitet med affärsskicklighet. När vi fortsätter att expandera inom originalinnehåll gör hans utbredda erfarenhet tillsammans med hans kunskap om våra marknader till ett idealiskt val för att leda vårt programteam i detta nästa kapitel av vår tillväxt, säger Monty Sarhan i pressutskicket.

– SkyShowtimes fortsatta satsning på lokal programproduktion, tillsammans med de globala exklusiva serierna och filmerna som finns tillgängliga från Paramount och NBCUniversal, gör tjänsten enormt tilltalande både för tittare och kreativa aktörer över hela Europa. Jag är extremt förväntansfull över möjligheten att vara en del av SkyShowtime-teamet som erbjuder denna fantastiska underhållning till över 20 marknader, säger Kai Finke.

NÄSTA ARTIKEL