Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Nya filmer 2023 – tips på bra filmer

Se nya filmen med Brad Pitt och Margot Robbie – efterlängtad streamingpremiär

  • SkyShowtime
Sofie Landgren
Sofie Landgren | Nyhet
06 juli 2023
Sofie Landgren
Sofie Landgren | Nyhet
06 juli 2023

Från bioduken till streamingmarknaden

Filmen utspelar sig i 1920-talets Los Angeles och är en berättelse om överdimensionerad ambition och skandalösa excesser. Den följer flera olika karaktärers uppgång och fall under en era i det tidiga Hollywood som kännetecknades av ohämmad dekadens och lastbarhet. Nu är det efterlängtad streamingpremiär för "Babylon", med Brad Pitt och Margot Robbie, på SkyShowtime.

Streamingpremiär för Babylon (2022)
Foto: Paramount Pictures..

Efterlängtad streamingpremiär för Babylon med Brad Pitt & Margot Robbie

Babylon är en amerikansk svart dramakomedi från 2022, skriven och regisserad av Damien Chazelle (Whiplash, La La Land). Den har en imponerande rollbesättning som inkluderar Brad Pitt, Margot Robbie, Diego Calva, Jean Smart, Jovan Adepo och Li Jun Li. Filmen skildrar uppkomsten och fallet för flera karaktärer under Hollywoods övergång från stumfilm till ljudfilm i slutet av 1920-talet.

Streamingpremiär för Babylon
Foto: Paramount Pictures..

Filmen som delat kritikerna i två läger

Babylon hade premiär på Samuel Goldwyn Theatre i Los Angeles den 14 november 2022 och kom ut på biografer världen över den 23 december 2022. Filmen polariserade kritikerna, som allmänt har den berömts för sitt vassa foto, musik, klippning, produktionsdesign, huvuduppträdanden och teman, men kritikerna var skarpt uppdelade i regi, manus, grafiskt innehåll och körtid.

Trots bra recensioner så blev det en box-office flopp som tjänade 63 miljoner dollar mot en produktionsbudget på 78–80 miljoner dollar. Babylon fick fem nomineringar vid 80:e Golden Globe Awards (inklusive bästa film – musikal eller komedi, vinnande för bästa originalmusik), nio nomineringar vid 28:e Critics' Choice Awards (inklusive bästa film), tre nomineringar vid 76:e British Academy Film Awards, och tre nomineringar vid den 95:e Oscarsgalan.

Missa inte den omtalade filmen Babylon som har streamingpremiär på SkyShowtime den 6 juli 2023.

NÄSTA ARTIKEL