Så blir SkyShowtimes första svenska originalserie Kodnamn: Annika

Så blir SkyShowtimes första svenska originalserie Kodnamn: Annika

  • SkyShowtime
Filmtopp
22 maj 2023 kl. 10:05

Släpps senare i år

SkyShowtime presenterar nya svensk-finska produktionen Kodnamn: Annika, en spännande twist på Nordic noir-genren
Den nya serien är en del av en stark line-up av kommande orginal och exklusiva serier. Minde än 12 månader efter lanseringen kommer SkyShowtime att ha premiär för 10 nya originalserier i Sverige och över regionerna

SkyShowtime meddelade i dag sitt utbud av originalserier och exklusiva serier som kommer att ha premiär på tjänsten senare i år och 2024. streamintjänstens VD Monty Sarhan avslöjande kommande serier under sitt tal vid Marché du Film (Festival de Cannes).

I Norden kommer SkyShowtime att ha premiär för Kodnamn: Annika, tjänstens första originalserie i regionen. Den svensk-finska produktionen, som tidigare hade titeln ”ID”, är en kriminaldramaserie som handlar om finska konstförfalskningsutredaren Emma, som arbetar under täckmantel för att infiltrera en auktionsfirma i Stockholm för att utreda deras koppling till en ökänd penningtvättare som kallas ”Blanko”.

– SkyShowtime satsar på Europa och vi är stolta över att lansera originalprogram på våra marknader. Det är i princip helt unikt att en ny streamingtjänst lanserar ett sådant robust och imponerande utbud med 10 originalserier under första året. SkyShowtime visar några av de mest spännande exklusiva programmen – med det bästa från Hollywood och från regionen – och ett exceptionellt utbud av filmer, och vi arbetar för att ge kunder i hela Europa högkvalitativt innehåll till ett fantastiskt pris, säger Monty Sarhan.

Detta handlar Kodnamn: Annika om

Kodnamn: Annika är en finsk-svensk brottsserie. Berättelsen handlar om finska konstförfalskningsutredaren Emma som arbetar unde täckmantel för att infiltrera en auktionsfirma i Stockholm för att utreda deras koppling till en ökänd penningtvättare som kallas ”Blanko”. För att inte upptäckas väljer Emma täckmanteln Annika, ett hetlevrat socitetslejon som lever för vilda fester, droger och alkohol och är raka motsatsen till den kyliga, lugna och samlade Emma. Genom att anta denna vilda personlighet börjar dörrarna öppnas till den dolda världen av högklassig konstförfalskning. Men genom att bli Annika måste Emma konfrontera minnen från det förflutna som hon har försökt glömma.

"Kodnamn: Annika" har premiär på SkyShowtime senare i år. Filmtopp håller dig uppdaterad närmare releasen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL