Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Filmtips

Här hittar du Filmtopps filmtips!

Serietips

Här hittar du Filmtopps serietips!

Hero gradient image

Skulle Inception 2 innebära slutet för Christopher Nolan?

Axel Diedrichs | Nyhet
30 mars 2015
Axel Diedrichs | Nyhet
30 mars 2015

Bild på regissören Christopher Nolan

Det spekuleras vilt bland fansen om en eventuell uppföljare eller reboot till Inception. Spekulationerna startade igår i samband med att filmens facebooksida gjorde sin första statusuppdatering på över ett år med citatet: "You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling.". Det säger Tom Hardys karaktär Eames till Joseph Gordon-Levitts karaktär Arthur i mitten av filmen.

Det har gått fem år sedan Inception hade världspremiär, men regissören Christopher Nolan har tidigare sagt att det tog honom tio år att skriva färdigt manus till filmen.

Inception 2 skulle vara Nolans första uppföljare till en originalidé. Hur bör jag tolka det?

Har Nolan och hans manusförfattarkompanjon bror Jonathan Nolan slut på idéer? Det som tidigare varit så härligt med deras manus är att de alltid har varit fräscha. Med filmer som Memento, The Prestige, Interstellar etc. använder bröderna ett spännande berättande som utmanar hur filmer bl.a. får sluta.

Det är förståeligt att det är svårt att vaska fram briljanta idéer gång på gång, men det känns trist om Nolan skulle börja gå den vägen att göra uppföljare. Det påminner mig om när Pixar Animation Studios gjorde Cars 2 och fördärvade en lång svit fylld med mästerverk.

Inte ens "The Master of Dialogue" Quentin Tarantino har lyckats göra en rättmätig uppföljare. Det visade han med Kill Bill 2. Och jag tycker att Nolan är uppe i topp med Tarantino. Därför önskar jag att han håller händerna i styr och skippar en uppföljare för att istället satsa på flera originalidéer. För det är det som gör dem och oss störst rättvisa.

För fler recensioner, listor och nyheter, följ Filmtopp.se på facebook och twitter.