Skräckfilmen som knäckte Wednesday-stjärnan Jenna Ortega

Skräckfilmen som knäckte Jenna Ortega från Scream

Filmtopp
Uppdaterad 10 juli 2023 kl. 08:59 | Publicerad 09 juli 2023 kl. 16:43

"Finns bilder i den som stannar kvar hos mig"

Jenna Ortega, aktuell med "Scream VI" som nu kommit till Netflix, berättar om skräckfilmen som knäckte henne – redan innan karriären drog igång.

Scream-stjärnan Jenna Ortega (även högst känd för serien Wednesday) har på kort tid blivit sin generations största skräckskådespelare. Men innan karriären tog fart fanns det en skräckfilm som knäckte henne. Lyckligtvis hindrade traumat inte Ortega från att vilja arbeta i genren som hon nu blivit en så pass stor del av.

Bara de senaste åren har vi sett 20-åriga Ortega spela i serien You, The Babysitter: Killer Queen, Scream, Studio 666, X och Netflix-succén Wednesday. I en intervju med Rotten Tomatoes diskuterar Jenna Ortega Wednesday, varför hon älskar Scream-filmerna och vilken rysare som tidigt påverkade henne rejält. 

– Jag har alltid dragits till skräck, så det är kul att mitt arbete får reflektera mitt inre. När det gäller mörka grejer är även min humor lite mer mörk. Jag har alltid blivit jämförd med Wednesday vad gäller min sarkasm och mörka humor, så det är märkligt passande att jag nu spelar henne, säger Jenna Ortega. 

Vidare berättar hon om varför hon älskar att göra Scream-filmerna:

– Det som är så bra med dem är att det verkligen är en fantastisk gemenskap. För egen del är casten och teamen som min familj, vi kan aldrig ta något på allvar. Ghostface kan vara mitt uppe i en monolog när vi måste bryta och starta om för att vi alla skrattar så mycket. 

Jenna Ortega och Melissa Barrera i "Scream VI". Foto: Paramount.

Skräckfilmen som knäckte stjärnan Jenna Ortega från Scream

En film som däremot inte var lika rolig för Ortega var en hon själv inte hade arbetat på, och en av de första som hon såg: 

Insidious var en av de första skräckfilmerna som jag såg, och det finns några bilder i den filmen som stannar kvar hos mig. Jag känner att jag fortfarande kan se den röda demonkillen vart jag än går. James Wan vet uppenbarligen vad han gör, men att se det som 12-åring var traumatiserande. Jag känner samtidigt stor beundran för den.

Även om Jenna Ortega knäcktes av Insidious verkar det som att hennes beundran för filmen vägde över. 2013 spelade hon karaktären Annie i Insidious: Chapter 2, vilken var hennes dittills största roll. För dig som inte sett filmerna handlar de om en familj som försöker bekämpa de demoniska krafter som hemsöker deras hem. Nu finns även den tredje filmen, Insidious: The Red Door, att se på bio. Det är frågan om Ortega vågar krypa ner i en salong och se den.

Du som vill se skådespelaren i hennes senaste stora skräckfilm, "Scream 6", kan nu alltså göra det på Netflix. I filmen förflyttar berättelsen sig för första gången från Woodsboro till New York när en ny Ghostface-maskerad mördare dyker upp och börjar skörda offer.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL