Recension: Knock at the Cabin (2023)

Skräckfilmen Knock at the Cabin petar ner Avatar 2 från biotronen

Axel Diedrichs
06 februari 2023 kl. 07:24

Publiksuccé för M. Night Shyamalans nya

Det tog sin tid, men nu har vi fått en helg sedan dess premiär som "Avatar: The Way of Water" inte sålt flest biobiljetter. I dagarna gjorde skräckfilmen "Knock at the Cabin" ett bättre resultat.

Den 18 december var det internationell premiär för Avatar: The Way of Water, James Camerons högst emotsedda uppföljare på äventyrsfilmen från 2009. Sedan dess har den ohotad krossat allt motstånd på biotoppen. Men i helgen fick den se sig besegrad av M Night. Shyamalans nya skräckfilm Knock at the Cabin. 

I slutet på januari kunde vi meddela att Avatar 2 passerar Star Wars-filmen The Force Awakens som tidernas fjärde mest inkomstbringande biofilm. Nu står den i kurs mot att slå tredjeplacerade Titanic, som även den är en Cameron-film. Men i helgen fick regissörens senaste blockbuster se sig petad från tronen för första gången på sju veckor: skräckfilmen Knock at the Cabin med Dave Bautista på rollistan tjänade under sin öppningshelg in 14.2 miljoner dollar, vilket visade sig vara tillräckligt för att hamna högst upp på den amerikanska säljlistan

Med 10.8 miljoner dollar i intäkter hamnade en bit under Knock at the Cabin och sportkomedin 80 for Brady (12.5 miljoner dollar) som frontas av Jane Fonda.

Skräckfilmen Knock at the Cabin petar ner Avatar 2 från biotronen
Foto: Universal Pictures / 20th Century Studios.

Knock at the Cabin kommer med största sannolikhet att betraktas som en stor succé. Filmen kostade endast 20 miljoner dollar att göra och kommer därför inte att behöva någon större intjäning för att det ska bli en plusaffär. Vidare har den fått övervägande positiva recensioner i USA – filmen klockar nu in på 64/100 i Metacritic. I Sverige har den däremot ett svalare kritikersnitt på 2.6/5. 

I den nya rysaren får vi följa en familj som på deras semester i en avlägsen stuga när de tas som gisslan av fyra beväpnade främlingar. De mystiska personerna kräver att de gör ett otänkbart val för att avvärja apokalypsen. Med begränsad tillgång till omvärlden måste familjen bestämma vad de tror på innan allt är förlorat. 

"Knock at the Cabin" går nu att se på svenska biografer.

Mer läsning:

 

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL