Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Blodiga rysaren The Wretched leder Drive-in-toppen

Blodiga rysaren The Wretched leder Drive-in-toppen

Kristian Andersson | Nyhet
25 maj 2020
Kristian Andersson | Nyhet
25 maj 2020

Kan "The Wretched" bli årets skräckfenomen?

Medan biograferna håller sina portar stängda har drive-in-bion fått sig ett lyft. I norra USA har man nu gjort en topplista på de filmer som sålt bäst. Skräckisen "The Wretched" gör succé.

Foto: IFC Midnight.

På grund av den rådande pandemin har drive-in-bion blivit relevant igen. Inte minst med skräckfilmen The Wretched som leder topplistan. 

Variety rapporterar att filmen, där en pojke upptäcker en ondskefull häxa i skogen, dragit in omkring 300 000 dollar i biljettintäkter på sammanlagt 21 stycken utomhusbiografer. Detta sedan 1 maj.

The Wretched är skriven och regisserad av Brett Pierce och Drew T. Pierce. Den hade sin första visning 2019 på filmfestivalen Fantasia International Film Festival men håller nu på att bli en av 2020:s mest framgångsrika rysare. Fortsätter succén kan vi kanske komma att få se den på traditionell bio när marknaden öppnar igen.

En annan film som gått bra på drive-in-bio i norra USA är komedin How to Build a Girl om en socialt dysfunktionell tjej som blir musikkritiker. Den har på tio dagar sålt biljetter för omkring 55 000 dollar. 

I Sverige har vi också sett att drive-in-bio ökar i popularitet. Exempelvis har kulturhuset Skylten i Linköping visningar där 25 bilar tas in.

Fortsätt scrolla för flera nyheter!