Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Mission: Impossible-produktionen vill spränga en 111-årig bro i luften

Mission: Impossible 7 kan spränga 111-årig bro

Kristian Andersson | Nyhet
04 augusti 2020
Kristian Andersson | Nyhet
04 augusti 2020

Planerna på att spränga bron har lett till upprörda känslor i Polen.

Delar av "Mission: Impossible 7" spelas in i Polen och i sin jakt på autenticitet vill produktionen spränga en bro. Problemet? Bron har över 100 år på nacken och många i Polen anser den vara ett kulturellt landmärke.

Den eventuella brosprängningen under produktionen till kommande "Mission: Impossible" har lett till en explosionsartat debatt i Polen. Järnvägsbron i byn Pilchowice har funnits sedan 1909 och trots att den inte varit i bruk sedan 2016 så är det många som blivit upprörda av tanken på att filmproduktionen vill spränga den i bitar.

Mission: Impossible-filmerna tenderar att vara rejält påkostade produktioner och är kända för sina extrema stunts och effekter. Filmseriens stjärna, Tom Cruise, har bland annat gjort sig ett namn genom att utföra sina egna stunts och när det kommer till effekterna så tycks även regissören Christopher McQuarrie vilja göra det så autentiskt som möjligt, utan CGI.

Till följd av detta är nu existensen för bron över sjön Pilchowickie hotad – och det är många som höjt sina röster för att få produktionen att tänka om. 

Filmens producent, Robert Golba, bekräftade nyligen att produktionen förhandlar om att få använda bron under inspelningen, men debatten började redan när McQuarrie postade ett foto i anknytning till bron på sin Instagram i december.

Produktionen av Mission: Impossible 7 har så sakteligen rullat igång igen efter ett uppehåll till följd av coronaviruset. Huruvida bron i slutändan kommer att sprängas eller inte återstår att se.

"Mission: Impossibe 7 och 8" förväntas få sina premiärer 2021 och 2022, om allt går som planerat i fortsättningen.

NÄSTA ARTIKEL