Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Skandalen om Harvey Weinstein blir film

Skandalen om Harvey Weinstein blir film

Linda Forssén | Nyhet
28 april 2022
Linda Forssén | Nyhet
28 april 2022

Biopremiär i höst

Det har gått fem år sedan Weinstein-skandalen triggade igång Metoo-rörelsen. I dramabiografin "She Said" får vi se hur det faktiskt gick till.

Under onsdagens CinemaCon visade Universal upp dramafilmen She Said (2022). Den handlar om New York Times-reportrarna Megan Twohey och Jodi Kantors avslöjande om Harvey Weinsteins sexuella övergrepp inom filmindustrin. En berättelse som satte i gång #MeToo-rörelsen och fått fram flera års nedtystande övergrepp inom Hollywood.

Enligt Variety spelades en trailer upp på eventet där publiken fick se skådespelarna Patricia Clarkson och Samantha Morton i filmen. De fick även se Carey Mulligan som Twohey och Zoey Kazan som Kantor. I närmare detalj visar filmen när de har i uppdrag att undersöka sexuella övergrepp bland olika affärssektorer, och gör skrämmande upptäckter inom nöjesbranschen. Stora delar av filmen verkar handla om hur de övertygade de traumatiserade kvinnorna om att öppna upp sig och avslöja de systemen som skyddar angriparna.

She Said är en adaption på Twohey och Kantors bok She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement. Manuset är skrivet av Rebecca Lenkiewicz och filmen är regisserad av Maria Schrader som även är känd för Netflix-serien Unorthodox (2020).

”She Said” har biopremiär den 18 november.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL