Nu på bio

Det senaste på biofronten!

SKAM ska få en amerikansk remake, SHAME

"SKAM" ska få en amerikansk remake, "SHAME"

Eric Diedrichs | Nyhet
10 juni 2017
Eric Diedrichs | Nyhet
10 juni 2017

Nu är det bekräftat, "SHAME" blir verklighet.

En bild på tjejgänget i "SKAM". Den ikoniska gula loggan SKAM kan snart heta SHAME istället.
Foto: NRK

Rykten har florerat länge, men nu är det bekräftat. Den framgångsrika norska ungdomsserien SKAM ska få en amerikansk remake.

Dagens Industri rapporterar att svenska Per Blankens har fått äran att agera exekutiv producent för SHAME. I en intervju med tidningen har han beskrivit uppdraget som "ett stort ansvar".

– Jag tror att SHAME kommer att få ett enormt genomslag i USA.

Enligt Aftonbladet har Per Blankens fått uppdraget av Idol- och So You Think You Can Dance-skaparen Simon Fuller. Vidare berättar Blankens att SKAMS hyllade manusförfattare och regissör Julie Andems har kommit med flera tips på hur SHAME ska kunna bli så bra som möjligt.

ANDRA HAR LÄST: Andrea Sveinsdottir om SKAM

– Norrmännen gav oss en massa input och vi beslutade om en massa saker. Nu gäller det för mig att dra ihop alla trådar: sätta ihop teamet, få manusen översatta och bearbetade, hitta en inspelningsplats, regissörer och skådespelare.

Den stora frågan fansen ställs inför är om SHAME verkligen kan mäta sig med den norska originalserien. Samtidigt som det lär vara en kittlande fråga att klura på vilka som kan komma att spela de amerikanska versionerna av tjejgängets medlemmar. Blir det en möjlig groplats för framtidens stjärnor?

Inspelningen av den första säsongen av "SHAME "förväntas påbörjas redan nu efter sommaren och premiären planeras hållas redan i höst.

Vad tycker du om att det kommer en amerikansk version av "SKAM", hiss eller diss?