Skådespelerskan Margreth Weivers död

Skådespelerskan Margreth Weivers död

Filmtopp
03 februari 2021 kl. 22:02

Blev 94 år gammal.

Efter en tids sjukdom har skådespelerskan Margreth Weivers avlidit, rapporterar SVT. Hon var bland annat känd för Lotta på Bråkmakargatan och En häxa i familjen.

Det var barnbarnet Tove Norström som bekräftade att Margreth Weivers gick bort imorse, 94 år gammal, detta efter att ha slagits med sjukdom en längre tid, rapporterar SVT.

Weivers föddes i Stockholm 1926 och gick på Calle Flygare Teaterskola under tidigt 40-tal. Men redan innan dess hade hon medverkat i en uppsättning av Selma LagerlöfKejsaren av Portugallien på Dramaten. Därefter jobbade hon flitigt inom teater till och från under karriären. År 2000 medverkade gjorde hon rollen som Fästmön i Ingmar BergmanHöstsonaten. Weivers hann även med ett hundratal film- och TV-produktioner. 

På Margreth Weivers imponerande CV hittar vi också Bo WidebergMannen från MallorcaEn kärlekshistoria av Roy AnderssonEn häxa i familjen och TV-serierna Dårfinkar och DönickarLotta på Bråkmakargatan och Tusenbröder. Hennes sista roll var i thrillern Isolerad (2010).

Margreth Weivers var gift med regissören och skådespelaren Bertil Norström. För flera filmnyheter, klicka här.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL