Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Skådespelerskan Margreth Weivers död

Skådespelerskan Margreth Weivers död

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 februari 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 februari 2021

Blev 94 år gammal.

Efter en tids sjukdom har skådespelerskan Margreth Weivers avlidit, rapporterar SVT. Hon var bland annat känd för Lotta på Bråkmakargatan och En häxa i familjen.

Det var barnbarnet Tove Norström som bekräftade att Margreth Weivers gick bort imorse, 94 år gammal, detta efter att ha slagits med sjukdom en längre tid, rapporterar SVT.

Weivers föddes i Stockholm 1926 och gick på Calle Flygare Teaterskola under tidigt 40-tal. Men redan innan dess hade hon medverkat i en uppsättning av Selma LagerlöfKejsaren av Portugallien på Dramaten. Därefter jobbade hon flitigt inom teater till och från under karriären. År 2000 medverkade gjorde hon rollen som Fästmön i Ingmar BergmanHöstsonaten. Weivers hann även med ett hundratal film- och TV-produktioner. 

På Margreth Weivers imponerande CV hittar vi också Bo WidebergMannen från MallorcaEn kärlekshistoria av Roy AnderssonEn häxa i familjen och TV-serierna Dårfinkar och DönickarLotta på Bråkmakargatan och Tusenbröder. Hennes sista roll var i thrillern Isolerad (2010).

Margreth Weivers var gift med regissören och skådespelaren Bertil Norström. För flera filmnyheter, klicka här.

NÄSTA ARTIKEL