Skådespelaren Morgan Freeman vägrade att arbeta med: ”Vad är ditt problem?”

Skådespelaren Morgan Freeman vägrar att arbeta med: ”Vad är ditt problem?”

Axel Diedrichs
Uppdaterad 07 juli 2024 kl. 12:28 | Publicerad 06 juli 2024 kl. 11:17

Tröttnade på motspelaren redan innan inspelningen drog igång

Morgan Freeman kräver att hans kollegor är professionella ifall han ska jobba med dem. Annars kan det gå illa för personen som retar upp honom.

Få Hollywoodstjärnor är lika respekterade som Morgan Freeman, 87. Sedan det stora genombrottet 1989 med Oscarsfilmen Driving Miss Daisy har han gjort en rad klassiker – från Nyckeln till frihet och Se7en till mer moderna favoriter som Million Dollar Baby och The Dark Knight

Men trots Freemans enorma status i branschen händer det att han behandlas ovärdigt att andra verksamma. Detta skedde inte minst under inspelningen av komedin Last Vegas (2013) där han bland annat spelar mot tungviktarna Michael Douglas och Robert De Niro

Skådespelaren Morgan Freeman vägrar att arbeta med: ”Vad är ditt problem?”
Robert De Niro, Morgan Freeman och Kevin Kline i "Last Vegas". Foto: CBS Films.

Skådespelaren Morgan Freeman vägrar att arbeta med

Under inspelningen av Last Vegas, som handlar om ett gammalt kompisgängs sista stöt i "Syndernas stad", höll skådespelarna i en manusläsning för att förbereda sina roller. På plats fanns filmens meriterade stjärnor men också den aspirerande skådespelaren Clifford Joseph Harris (Ant-Man, American Gangster), som främst är känd för sin oerhört framgångsrika musikkarriär där han gått under artistnamnet T.I. sedan 00-talet och levererat massvis med hits.

Vi kan lugnt säga att Morgan Freeman ogillade de upplevelser han delade med Clifford Joseph Harris. I sin egen podcast expediTIously berättar Harris själv om hur han råkade reta upp Freeman när de skulle öva på repliker inför inspelningen av Last Vegas

– Jag håller på att somna vid bordet medan alla är där. Efter att jag gjort detta tre eller fyra gånger, säger Morgan Freeman från andra sidan bordet, "Grabben! Är du med oss, grabben? Är du okej? Grabben? Vakna! Vad är ditt problem?". 

– Han tillrättavisade mig som en liten pojke där vid bordet.

Vidare berättar Harris att hans agent dagen därpå hade informerat honom om att Morgan Freeman inte tänker jobba med honom på grund av hans oprofessionella beteende.

Skådespelaren Morgan Freeman vägrar att arbeta med: ”Vad är ditt problem?”
T.I. i "Ant-Man". Foto: Disney.

Fick sparken

Att Morgan Freeman hamnade i kläm med Clifford Joseph Harris gjorde det omöjligt för honom att behålla sin roll i filmen. Produktionen tvingade bort honom men såg fortfarande till att betala hans lön. 

Harris har påstått att Last Vegas "floppade på bio" och att den "hade gått bättre med honom" kvar på rollistan. Men att den skulle ha gått dåligt är helt enkelt inte sant; filmen drog in över 130 miljoner dollar utifrån en budget på 28 miljoner dollar. Därmed tjänade den mer än fyra gånger så mycket som den kostade att göra.

Oavsett löste sig filmkarriären för Harris som fortsatte att få biroller. Kort efter missen med Last Vegas gjorde han Marvelfilmen Ant-Man

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL