Leonardo DiCaprio om skådespelaren han helst kysser på film

Skådespelaren Leonardo DiCaprio helst kysser på film: ”Han sa att jag var den bästa”

Filmtopp
Uppdaterad 22 november 2023 kl. 12:18 | Publicerad 07 juli 2023 kl. 16:03

Personen i fråga menar att han inte menade det...

Genom åren har vi fått se Leonardo DiCaprio kyssa många skådespelare på film. Men en av dem menar han var en bättre än upplevelse de andra. Personen han helst föredrar påstår dock att det inte är sant.

Att pussa någon framför kameran kan vara en svår sak att få till övertygande, och som skådespelare att vara bekväm med. Leonardo DiCaprio har lyckligtvis varit i gott sällskap de gånger en scen krävt att han ska kyssa sin motspelare. Inte minst har vi fått se honom göra det med Kate Winslet, Margot Robbie, Carrie Mulligan och Claire Danes. I en tidigare intervju som fått nytt liv berättar Leonardo DiCaprio vem av alla det är som han trivts bäst med att kyssa. 

Skådespelaren Leonardo DiCaprio helst kysser på film: "Han sa att jag var den bästa"
Leonardo DiCaprio och Jennifer Lawrence i "Don't Look Up". Foto: Netflix.

Hon är skådespelaren som Leonardo DiCaprio helst kysser på film

I ett samtal med Oprah Winfrey fick Leonardo DiCaprio frågan om vilken skådespelare han helst kysser på film. Då svarade han följande:

– Jag väljer Kate Winslet. En gammal hederlig klassiker.

Nog minns vi alla den berömda kyssen längst ut på båten i James Camerons stora klassiker Titanic från 1997. En stor anledning till filmens enorma framgång är förstås den kemi som DiCaprio och Winslet hade på inspelningen.

Intressant är dock att Winslet senare kommenterade sin gamla kollega och tillika väns val i en intervju med Extra. Då menade hon att DiCaprio i själva verket inte alls gillade att kyssa henne: 

– Han sa att jag var den bästa kyssen han någonsin haft framför kameran. Jag ska säga dig att han hatade det. Och han klagade bittert. 

Elva år efter kyssen i Titanic skulle de kyssas på film igen i dramafilmen Revolutionary Road där de spelar ett par vars relation krackelerar. Men oavsett vad de tycker om att kyssas inför omvärlden så är det känt att de har en nära vänrelation. Winslet har kallat DiCaprio hennes "närmaste vän i världen" och han har hänvisat till henne som hans "favoritskådespelerska". 

Frank Stenhammar

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL