Skådespelaren i Skräcken i Svarta lagunen är död – blev 93 år gammal

Skådespelaren i Skräcken i Svarta lagunen är död – blev 93 år gammal

01 mars 2023 kl. 11:03
ANNONS
ANNONS

Ricou Browning var undervattensregissör i flera Bond-filmer

Undervattensregissören och skådespelaren Ricou Browning har gått bort. Han dog av naturliga orsaker, berättar dottern Kim Browning. Ricou Browning blev 93 år gammal och är känd för sin roll som undervattensmonstret i klassikern "Skräcken i Svarta Lagunen" (1954).

Skådespelaren och undervattensregissören Ricou Browning är död, berättar dottern Kim Browning för The Hollywood Reporter. Hon säger att han dog av naturliga orsaker. Browning har varit med i många filmer, men är kanske mest känd för sin roll i klassikern Skräcken i Svarta Lagunen (1954), där han spelade undervattensmonstret i undervattensscenerna. Browning var även undervattensregissör och ansågs vara en undervattensexpert inom film.

– Han hade en fantastisk karriär i filmbranschen och gav fantastisk underhållning för tidigare och framtida generationer, säger Kim Browning till The Hollywood Reporter.

Browning regisserade undervattensscenerna i Bond-filmerna Åskrullen (1965) och Never Say Never Again (1983). Han var även med och producerade filmen Flipper (1963) som handlar om en pojke som räddar en delfin. Bond-filmen Åskrullen (1965) vann även en Oscar för specialeffekterna i filmen.

Här är filmer som Ricou Browning var med i:

  • Mr. No Legs (1978)
  • Salty (1973)
  • Hello Down There (1969)
  • Flipper och Piraterna ()
  • Skräcken i Svarta Lagunen (1954)
  • Monstret tar hämnd (1955)

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL