Silent Hill

KLART: Silent Hill 2 blir långfilm

Uppdaterad kl. 08:03 | Publicerad 16 mars 2023 kl. 07:03

Storfavoriten ska nu filmatiseras

“Return to Silent Hill” är den andra filmen i serien som regisseras av Christophe Gans och den här gången baseras den på storfavoriten “Silent Hill 2”.

Silent Hill är från början en spelserie producerad av det japanska spelföretaget Konami och är spelklassiker för många skräckfans, Silent Hill 2 (2001) är dessutom ett av Konamis mest populära spel. Nu ska storfavoriten Silent Hill 2 göras till film och inspelningen börjar redan nästa månad.

Det finns sedan tidigare två andra filmer baserade på spelserien; Silent Hill (2006) och Silent Hill: Revelation (2012). Christopher Gans, som regisserade den första Silent Hill-filmen, är tillbaka och den här gången tar han sig an historien om James Sunderland i sin film Return to Silent Hill.

I det andra spelet följer vi en man som reser till Silent Hill efter att ha mottagit ett brev från sin fru. Haken är att hans fru, Mary, är sedan tidigare död och nu vill hon att maken ska återvända till deras “speciella ställe” i Silent Hill. Staden är dock inte som den brukar; det ligger en tjock dimma på de tidigare folkfyllda gatorna och nu är de enda levande varelserna James möter något annat än människor. 

Kära Hollywood: Silent Hill förtjänar en remake
Scen ur Christopher Gans film "Silent Hill" från 2006. Foto: Columbia Pictures

Hoppas på att fansen ska gilla adaptionen

Enligt Deadline beskriver regissören Christopher Gans Silent Hill 2 som en mytologisk kärlekshistoria om någon som älskar så djupt att de är villiga att åka till helvetet för att rädda sin kärlek.

– Jag är glad att få se talangerna Jeremy Irvine och Hannah Emily Anderson ta oss med på resan in i den psykologiska skräckvärlden som jag hoppas både kommer tillfredsställa och överraska Silent Hill-fans, säger Christopher Gans.

I rollen som James Sunderland ser vi Jeremy Irvine, mest känd för sina roller i War Horse (2011) och Mamma Mia! Here We Go Again (2018). James fru, Mary, spelas av Hannah Emily Anderson, tidigare känd för roller i Jigsaw (2017) och X-Men: Dark Phoenix (2019). Return to Silent Hills manus är skriven av regissören Christopher Gans, Sandra Vo-Anh och William Joseff Schneider.

Starten av filminspelningen sker nästa månad i Tyskland och Östeuropa. 

NÄSTA ARTIKEL