Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Shia LaBeoufs nya projekt är en protest mot Donald Trump

Shia LaBeoufs nya projekt är en protest mot Donald Trump

Filip Kruse | Nyhet
24 januari 2017
Filip Kruse | Nyhet
24 januari 2017

LaBeouf-nytt!

Det började med en rad identiska tweets: "HE WILL NOT DIVIDE US" och jag började redan då ana att skådespelaren/konstinstallatören Shia LaBeouf hade något på gång. Mycket riktigt visar det sig att LaBeouf har skapat ett projekt som riktar kritik mot USA:s nya president Donald Trump. Vi träffade Shia LaBeouf i hans bioaktuella film BORG, läs vad han hade att säga.

Platsen är Museum of the Moving Image i New York och tanken är att vem som helst ska kunna gå till platsen där en videokamera finns placerad och yttra mantrat – "HE WILL NOT DIVIDE US". Förutom LaBeouf själv fanns även skådespelaren Jaden Smith, son till Will och Jada Pinkett Smith. Tanken är att projektet ska hålla på hela Trumps mandatperiod, alltså (förhoppningsvis) i fyra år.

Det är alltid intressant att följa vad LaBeouf gör för experiment, år 2015 så spelade han exempelvis in sig själv när han tittade igenom alla de filmer han medverkat i, året innan utförde han ett experiment vid namn #IAMSORRY där han satt i ett rum med en papperspåse på huvudet och lät allmänheten komma in och göra vad de ville. Tror du att hans aktuella projekt är en bra idé?

NÄSTA ARTIKEL