Hero gradient image

Shia LaBeouf är högaktuell inom film och politik

August Klittmar | Nyhet
27 januari 2017
August Klittmar | Nyhet
27 januari 2017

Actor Shia LaBeouf arrives for the world premiere of “Fury” at the Newseum on Wednesday, Oct. 15, 2014, in Washington. (Photo by Owen Sweeney/Invision/AP)

För några veckor sedan höll skådespelerskan Meryl Streep ett hyllat tacktal på Golden Globe-galan i vilket hon, utan att nämna hans namn, kritiserade Trump för att ha hånat en funktionshindrad reporter under sin valkampanj.

Hon är dock inte den enda som gärna uttrycker sitt missnöje mot vad miljardären har orsakat. Shia LaBeouf, högaktuell för sin roll i det poetiska road movie-dramat American Honey, är med och driver ett slags konstprojekt utanför ett museum i Queens, New York, där han protesterar mot den splittring i samhället som Trumps valkampanj har orsakat. Projektet driver han tillsammans med två andra partners och tanken är att det ska fortsätta under Trumps presidentskap.

I samband med detta har det uppstått bråk mellan LaBeouf och en annan man, rapporterar Variety. LaBeouf arresterades, misstänkt för olovliga trakasserier, och släpptes samma dag. Vad bråket handlade om framgår inte.

Shia LaBeouf är särskilt aktuell för sin kommande roll i tennisdramat Borg/McEnroe, som fokuserar på finalmatchen mellan Björn Borg och John McEnroe i Wimbledon 1980. LaBeouf spelar McEnroe och i rollen som Björn Borg hittar vi ingen mindre än det svenske stjärnskottet Sverrir Gudnason. Även veteranen Stellan Skarsgård är med i dramat, som regisseras av Janus Metz Pedersen.

LÄS MER: Filmtopp på presskonferens om ''Borg''

Vad tycker ni? Är det ett bra initiativ LaBeouf har tagit med sitt konstprojekt, och kommer han att leverera tillsammans med Gudnason?