Sharon Stone förlorade vårdnaden om sin son efter nakenscenen

Sharon Stone förlorade vårdnaden om sin son efter nakenscenen

10 mars 2023 kl. 14:03

Domarens fråga till fyraåriga sonen: "Vet du om att din mamma gör sexfilmer?"

Under ett avsnitt av podcasten “Table for Two” avslöjade Sharon Stone att den erotiska thrillern, "Iskallt begär", orsakade henne att förlora vårdnaden om sin son.

Sharon Stone spelade Catherine Tramell i den kontroversiella erotiska thrillern från 1992. Scenen som skakade omvärlden var hennes nakenscen där hon lägger benen i kors och blottar sitt underliv. Iskallt begär hade hunnit bli hela tolv år när Stone betalade det hårda straffet att förlora vårdnaden om sitt barn. Hon berättar i podcasten Table for Two att domen var den senaste gången någon använde filmen som ett vapen mot henne. Under Golden Globes 1993 blev Stone utskrattad efter att hennes namn lästes upp som en kandidat i kategorin Bästa kvinnliga skådespelare.

– Det var hemskt. Jag kände mig så förnedrad. Förstår någon hur svårt det är att spela en sån roll? Hur gastkramande? Hur läskigt det är? Att försöka bära den här komplexa filmen som gick över gränserna och som alla protesterade mot, berättar Sharon Stone.

I sin memoar The Beauty of Living Twice, som publicerades förra året, förklarar Sharon Stone att hon lurades in i nakenscenen i Iskallt begär. Skådespelerskan hade ingen aning om nakenheten innan hon tillsammans med agenter och advokater såg en screening av filmen. Sharon berättade att hon gick upp till filmens regissör Paul Verhoeven och slog honom i ansiktet.

Förlorade vårdnaden

År 2004 skilde sig Sharon Stone från sin man Phil Bronstein. Det var efter det som domstolen slog fast att fadern till deras barn skulle ta över vårdnaden för sonen. 

– Jag förlorade vårdnaden om mitt barn. När domaren frågade mitt barn, min lilla pojke, “vet du om att din mamma gör sexfilmer?”. Den här typen av missbruk av systemet - att det övervägdes vilken typ av förälder jag var bara för att jag medverkade i den där filmen. Folk gick runt utan kläder som ingenting på TV nu och ni såg typ en sextondels sekund av mig naken och jag förlorade vårdnaden om mitt barn, sa Sharon Stone om domen.

1995 Oscarsnominerades Sharon Stone för sin roll i Martin Scorseses "Casino".

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL