SF Bio blir Filmstaden!

SF Bio blir Filmstaden!

Uppdaterad 03 juli 2021 kl. 06:07 | Publicerad 30 november 2017 kl. 19:11

SF Bio att byta namn

Filmstaden

Under nästa år kommer SF Bio att byta namn på företaget – från SF Bio AB till Filmstaden AB. Likaså kommer SF-loggan att successivt bytas ut mot den nya Filmstaden-loggan. Bytet av skyltar börjar med invigningen av den nya Filmstaden i Helsingborg hösten 2018.

I närmare hundra år har den välkända SF-ringen symboliserat både filmproduktion och biografverksamhet. Fram till 1998 var det också ett och samma bolag – Svensk Filmindustri (SF) – men efter detta år är SF Bio och SF två helt skilda verksamheter. SF Bio är från och med i år helägda av Odeon Cinemas Group, som ingår det amerikanska biografföretaget AMC. Svensk Filmindustri (SF) heter numera SF Studios och ägs fortfarande av Bonnier AB.

- Historien som ett SF-företag är vi stolta över, och nu går vi in i en ny era säger Marcus Lorendal, VD på SF Bio. I alla våra städer verkar vi redan i dag under biografnamnet Filmstaden och i några städer finns också några biografer med eget namn, t ex Rigoletto, Royal etc. som vi kommer att behålla. Bytet av namn kommer därför att ske väldigt odramatiskt då våra kunder och samarbetspartners redan är väl bekanta med våra biografnamn, skriver SF Bio AB i ett pressmeddelande.

- Nu är det dags att lyfta fram varumärket Filmstaden – symboliserat av ett ”F” - i stället för ”SF”. Vi förtydligar därmed att vi går in i nästa hundra år med ett redan känt namn på företaget och med en ny logotype. Vi fortsätter att arbeta för att erbjuda våra kunder den absolut bästa biografupplevelsen genom att renovera och förbättra våra nuvarande biografer men även genom nybyggnationer, fortsätter Marcus Lorendal på SF Bio AB.

Startskottet för byte av logotyper, skyltar etc kommer att ske i samband med invigningen av Filmstaden Helsingborg hösten 2018 och sedan successivt fortsätta under jubileumsåret 2019 för att möta framtiden under varumärket Filmstaden.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL