Se trailern till Edward af Silléns Ett sista race – med Hellenius och Åkerman

Se trailern till Edward af Silléns Ett sista race – med Hellenius och Åkerman

Filmtopp
06 juli 2023 kl. 11:02

Årets julfilm med David Hellenius och Malin Åkerman i huvudrollerna

Nu har SF Studios släppt den första trailern till årets stora julfilm 2023 – "Ett sista race". Komedin är regisserad av Edward af Sillén och i rollerna hittar vi många kända namn, som David Hellenius, Malin Åkerman, Jonas Karlsson, Johan Glans, Peter Dalle, och Johan Ulveson m.fl.

SF Studios har släppt den första trailern till "Ett sista race" – som de beskriver som en stjärnspäckad komedi för hela familjen, med en actionfylld bilracingvärld som spelplats.

– Min hemliga dröm om att få göra en storslagen svensk bilactionkomedi har blivit verklighet och det är så kul att äntligen kunna ge publiken ett smakprov på vad dom kommer att få se. säger Edward af Sillén, regissör och manusförfattare, i ett pressmeddelande.

Se trailern till Ett sista race – Edward af Silléns julfilm med David Hellenius och Malin Åkerman

Ett sista race berättar historien om streetracing-legenden Dennis (David Hellenius), som levt hela sitt liv på fel sida om lagen. Han har nu bestämt sig för att börja leva det ansvarsfulla och stilla livet. Något som snart bryts upp när Dennis får reda på att hans dotter Hanna (Elsa Öhrn) ska delta i ett race med sin nya kille Charlie (Malte Gårdinger). För att stoppa Hanna beger sig Dennis och hans exfru Tove (Malin Åkerman) ut på en resa för att hämta hem dottern. Det är början på ett hisnande sista race med fart, fläkt och höga varvtal genom Sverige.

Stjärnspäckat i Ett sista race – David Hellenius, Malin Åkerman, Jonas Karlsson, Johan Glans m.fl.

Det är en stjärnspäckad skådespelarensemble som tar plats i vad som förväntas bli årets stora julfilm. I rollerna ser vi David Hellenius, Malin Åkerman, Jonas Karlsson, Johan Glans, Peter Dalle, Johan Ulveson, Ola Forssmed, Sara Soulié, Elsa Öhrn och Malte Gårdinger m.fl.

Edward af Sillén har skrivit manuset till filmen tillsammans med David Hellenius och Lars Johansson. Filmen är inspirerad av den norska filmserien Böring (2014, 2016, 2020).

Då kommer Ett sista race – årets stora julfilm

Årets stora svenska julfilm Ett sista race har premiär på juldagen, den 25 december, 2023.

SF Studios producerar och distribuerar filmen i Norden. Filmen samproduceras med C More/TV4, Film i Väst, Filmpool Nord och med stöd från Svenska Filminstitutet.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL