Se Tom Cruises hälsning till Kung Charles: Du kan vara min wingman

Se Tom Cruises hälsning till Kung Charles: "Du kan vara min wingman"

Filmtopp
08 maj 2023 kl. 10:05

Hollywoodstjärnan dök upp under kungens kröningskonsert

I lördags kröntes kung Charles i England. Under en konsert som hölls dök ingen mindre än Tom Cruise upp på bild för att skicka honom en hälsning från luften.

Tittare världen över följde med när Charles III kröntes till Storbritanniens nya kung. Under eventet hölls en kröningskonsert där självaste Tom Cruise dök upp genom en inspelad video. I den skickade han en hälsning till mannen i centrum. 

Top Gun: Maverick blev en av fjolårets absolut största biosuccéer och den Tom Cruise-film som dragit in flest biobiljetter någonsin. Men det är inte bara på bioduken som vi får se Hollywoodstjärnan flyga – det är sedan länge ett av hans största privata intressen. Därför var det kanske inte så konstigt att vi fick se honom dyka upp högt över molnen flygandes i sitt eget P-51-plan från andra världskriget när han skickade en hälsning till kung Charles för att uppmärksamma hans kröning:

– Från pilot till pilot, ers majestät, du kan vara min wingman när som helst, hälsade Tom Cruise.

För många är en wingman någon som hjälper en att testa lyckan ute på krogen. Men på flygspråk innebär wingman en pilot som flyger utanför och bakom den ledande piloten i en formation. Denna betydelse av begreppet är knappast främmande för Kung Charles som gick en pilotutbildning med Royal Air Force på 1970-talet. Han har även flugit helikoptrar med flottan.

Här ser du Tom Cruises hälsning till Kung Charles: 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL