Se mäktiga trailern till Hammarskjöld med Mikael Persbrandt i huvudrollen

Se mäktiga trailern till Hammarskjöld med Mikael Persbrandt i huvudrollen

Filmtopp
24 augusti 2023 kl. 06:00

Biopremiär på juldagen

I dag presenterar Nordisk Film trailern till deras kommande storfilm "Hammarskjöld" med Mikael Persbrandt i titelrollen. Se den här!

Senast vi såg Mikael Persbrandt i en svensk biofilm var med Peter Dalles dramakomedi Tills solen går upp för snart två år sedan. Snart ser vi honom dock tillbaka där han hör hemma, som huvudrollen i i Per Flys biografiska drama Hammarskjöld vars officiella trailer nu har landat.

Den kommande storfilmen utspelar sig 1961 när Dag Hammarskjöld har ett år kvar på sin post som FN:s Generalsekreterare. Därefter ska han flytta till sitt hus på Österlen och den efterlängtade friheten. Men samtidigt rasar det Kalla Kriget för fullt, och brännpunkten ligger i Kongo. Dag Hammarskjöld tar på sig uppdraget att mäkla fred och enighet i landet. Ett omöjligt uppdrag, enligt många. Ett självmordsuppdrag, enligt andra.

Se trailern till "Hammarskjöld" här:

<

"Hammarskjöld" har biopremiär på juldagen

När det vankas premiär dagen efter julafton kommer Mikael Persbrandts nya film att konkurrera med en annan svensk rulle på biomarknaden, den stjärnspäckade komedin Ett sista race. I den ser vi David Hellenius, Malin Åkerman och Jonas Karlsson med flera. Det återstår att se vilken av filmerna som "vinner loppet" om att locka till sig flest biobesökare. 

Per Fly som gjort Hammarskjöld har tidigare regisserat de stora succéerna Monica Z och TV-serien Borgen. 

"Hammarskjöld" har premiär den 25 december.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL