Slående trailer till Miyazakis nya film "The Boy and the Heron"

Se den slående trailern till Miyazakis sista film "The Boy and the Heron"

Axel Diedrichs
07 september 2023 kl. 09:10

Hyllas som regissörens vackraste verk

Nu kan vi se den första trailern till Hayao Miyazakis kommande Studio Ghibli-film "The Boy and the Heron" om en pojke som tränger sig in i en magisk värld.

Som grundare av filmstudion Studio Ghibli anses regissören Hayao Miyazaki (Spirited Away, Det levande slottet) vara en av de största pionjärerna inom anime-film. Snart får vi se 82-åringens allra sista film, The Boy and the Heron, vars första trailer vi nu kan ta del av. Den förhandstitt vi kan ta del av vittnar om ännu en visuell pärla, som också ser ut att drivas av ett ambitiöst manus.

Foto: Toho. 

Se den slående trailern till Miyazakis sista film "The Boy and the Heron"

Filmen som ska öppna Toronto International Film Festival senare i dag bygger på en originalidé av Miyazaki själv, och är producerad av Ghibli-medgrundaren Toshio Suzuki. I händelsernas centrum står en pojke vid namn Mahito, som får veta av en häger att hans mamma fortfarande lever. I sitt sökande efter henne lyckas ta sig in i en magisk värld som delas av både de levande och de döda. Mycket av Mahitos bakgrund sägs vara baserad på Miyazakis, inte minst hur hans familj flydde bombningen av Tokyo. 

Precis som vi kan förvänta oss av Miyazaki och Studio Ghibli, bjuder The Boy and the Heron på slående animationer. Soundtracket står heller inte för några avvikelser, utan är likt många av studions filmer skrivet av Miyazaki och hans högra hand Joe Hisaishi.

Se trailern till "The Boy and the Heron" här:

När har "The Boy and the Heron" premiär?

Filmen hade sin första premiär i Japan redan i juli. Den beskrevs då av landets recensenter som hans vackraste och mest djupgående verk. Flera menar också att den lämnar en med många tankar att sortera och att den därför måste ses mer än en gång.

I dag går The Boy and the Heron upp på festivalen i Toronto, men det kan dröja ett bra tag innan vi får ta del av den här hemma då filmen inte kommer att ha världspremiär. Den släpps på amerikanska biopremiär först den 8 december och har ännu satt sina datum runtom i Europa. Förutom den tidiga premiären i Frankrike (1 november) ser det ut att dröja till nästa år innan den fullt slår ner på den europeiska marknaden. 

Vi inväntar fortfarande det svenska premiärdatumet för "The Boy and the Heron".

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL