Håkan Hellströms största sågning i karriären

Se den nya dokumentären med Håkan Hellström

Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 11:11 | Publicerad 24 november 2023 kl. 10:11

Om albumet som gjorde honom till en Ullevi-artist

Nu har Spotify släppt en ny filmad dokumentär med den stora göteborgsartisten Håkan Hellström, som prenumeranter kan se helt utan extra kostnad.

2014 cementerade Håkan Hellström sin plats som en av Sveriges största artister någonsin. Detta när han bjöd in till ett fullsatt Ullevi och levererade vad som anses vara en av arenans bästa konserter någonsin. Sedan dess har han gjort en rad spelningar på vad som blivit hans nya hemmaplan. Mycket av det har han att tacka albumet Det kommer aldrig vara över för mig med vilket han lämnade indiescenen för att göra rock som kunde fungera tillsammans med den moderna radiomusiken. 

Skärmdump från musikvideon till Det kommer aldrig vara över för mig. Foto: Universal Music AB.

Håkan Hellström intervjuas i sin nya dokumentär

I går släppte Spotify en filmad dokumentär om skivan som nu fyller 10 år. I den får vi se intervjuer med Håkan Hellström själv, men också andra stora artister som har tolkat hans låtar från skivan. Bland de som medverkar finns Veronica MaggioDina ögon och Seinabo Sey som alla har varit med och tolkat låtar från Det kommer aldrig vara över för mig

Skivan som lyfts fram rymmer flera av hans mest lyssnade verk. Förutom titelspåret finns andra hits som ValborgDu kan gå din egen väg och När lyktorna tänds. Den har även ytterligare guldkorn som Lou Reed-hyllningen Street Hustle och ljuva balladen Fri till slut.

Se den nya dokumentären med Håkan Hellström via ditt Spotify-konto:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL