Se Allt om Eva med Everdahl & Karlssons film TV på Zita

Se Allt om Eva med Everdahl & Karlssons film TV på Zita

Filmtopp
05 november 2022 kl. 16:11

Upplev den älskade filmklassikern på bio

Efter succén med "French Connection" är det dags för nästa föreställning på biograf Zita. I november kan du uppleva "Allt om Eva" tillsammans med Sveriges bästa filmpodd.

Allt om Eva
Bette Davis och Gary Merrill i "Allt om Eva". Foto: 20th Century Fox.

Den 28 november kl. 18.00 är det dags för C-G, Johan och Göran att välkomna sina kära lyssnare till biograf Zita i Stockholm, för nästa efterlängtade klassikervisning – Joseph L. Mankiewiczs sexfaldigt Oscarsbelönade, ständigt underhållande klassiker Allt om Eva (All About Eve, 1950).

I huvudrollen ser vi den unga Eve (Bette Davis), som klöser sig fram till en skådespelarkarriär och hur hennes väg till toppen blir en rundtur genom ett galleri av karikatyrer av teatertyper. Dessutom dyker Marilyn Monroe upp i en av sina första, betydande roller.

Allt om Eva
Foto: 20th Century Fox.

En av världens bästa filmer

Allt om Eva har 8,2 av 10 i betyg på IMDb och har plats #131 på hemsidans berömda lista över världens 250 bästa filmer. I Metascore har filmen 98 av 100 och saftiga 99 procentRotten Tomatoes. Missa inte chansen att se den älskade klassiker!

Efter visningen blir det eftersnack och frågestund.

Under kvällen kommer också Zitas bistro att vara öppen, så det kommer finnas möjlighet att hugga sig något att käka och något att dricka. Både innan och efter filmvisningen.

Biljettpris: 150 kr.
Köp: Zitas hemsida

Everdahl & Karlssons film TV
Everdahl & Karlssons film TV pratar med publiken om "Den sista föreställningen". Foto: Axel Diedrichs/Filmtopp Media

Om Everdahl & Karlssons film TV

I en värld sprängfull av streamingsajter, kabelkanaler och biografer med femton dukar behövs guider som Göran Everdahl och C-G Karlsson, kritiker kända från TV, och Johan Andreasson, tecknare och popkulturexpert. De ser allt, hela tiden, och tipsar tipsar tipsar – så du kan plocka ut guldkornen. Plus trams, allvar, anekdoter. Och mer tips!

Everdahl & Karlssons film TV
NÄSTA ARTIKEL