Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Scream 5 flyttad till 2022

Scream 5 flyttad till 2022

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 september 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 september 2020

Premiären senareläggs trots inspelning i år.

Tidigare rapporterade vi att efterlängtade "Scream 5" förväntades dyka upp på biografer under 2021. Nya uppgifter säger att filmen istället släpps tidigt året därpå.

David Arquette som sheriffen Dewey.
David Arquette som sheriffen Dewey. Foto: Dimension Films.

Den ultimata popcornrullen kommer tillbaka. Vi får bara vänta lite längre.

2011 fick vi se den senaste Scream-filmen, som också kom att bli den legendariske regissören Wes Cravens allra sista film. Scream 5 är på gång och den uppges samla kärntrion i Neve Campbell som Sidney Prescott, Courteney Cox som Gale Weathers och David Arquette som Dewey Riley. Men det ser nu ut att dröja längre än först väntat tills vi får återse dem på bioduken. Variety rapporterar att filmen släpps 14 januari 2022.

Trots att Scream 5 samlar franchisens gamla hjältar beskrivs den som en reboot av serien. Enligt det synopsis vi kan se på filmens IMDb-sida följer storyn en kvinna som återvänder till sin hemstad för att ta reda på vem det är som mördar dess invånare.

Filmen görs av regiduon Bettinelli-Olpin och Tyler Gillett som senast gjorde den hyllade skräckkomedin "Ready Or Not" om en kvinna som gifter in sig i en familj som har en sinnessjuk tradition. 

Läs också Filmtopps krönika om varför "Scream" har tidernas bästa skräckfilmsöppning!

NÄSTA ARTIKEL