Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Scorsese: Jag har velat göra film med Pacino i 50 år

Scorsese: "Jag har velat göra film med Pacino i 50 år"

David Lindahl | Nyhet
18 november 2019
David Lindahl | Nyhet
18 november 2019

Scorsese och Pacino tillsammans för första gången.

Martin Scorsese och Al Pacino gör film tillsammans för första gången någonsin i regissörens nya The Irishman. Men Scorsese berättar att han har velat göra film med Pacino i 50 år.

The Irishman handlar om en lönnmördare spelad av Robert De Niro som tittar tillbaka på sin involvering i mordet på politikern Jimmy Hoffa, spelad av Al Pacino. Joe Pesci medverkar också och totalt är det första gången någonsin alla tre skådespelare tillsammans gör film med Martin Scorsese.

Men Scorsese ska ha velat göra film med Al Pacino länge. Nyligen öppnade regissören upp om viljan genom åren att göra en film med Pacino, men att det tyvärr inte blivit av förrän nu.

– Jag har velat jobba med Al i flera år. Francis Ford Coppola presenterade honom för mig under 70-talet. Då gjorde han Gudfadern 1 och 2. För mig var Al alltid någonting onåbart. Vi försökte göra film tillsammans under 80-talet men då ville ingen finansiera det. Jag frågade Robert De Niro hur han var att jobba med, och han svara bara "Oh, han är fantastisk, du får se, sade Martin Scorse nyligen på en presskonferens.

När Pacino till slut bestämde sig för att medverka i The Irishman fick inte bara Scorsese jobba med honom för första gången, utan han återförenade också Pacino med De Niro. Totalt blir de legendernas tredje film ihop.

Vad tror du om Pacino i The Irishman?

NÄSTA ARTIKEL