Scorseses nästa är en western

Scorseses nästa är en western

Uppdaterad 14 juli 2021 kl. 17:07 | Publicerad 20 februari 2020 kl. 10:02
ANNONS
ANNONS

Gör sitt första verk i genren.

För första gången i en långfilm, samlar regissören Martin Scorsese sina favoriter Leonardo DiCaprio och Robert De Niro. Titeln på projektet är "Killers of the Flower Moon" och att döma av Scorseses egna ord är det en western.

Martin Scorsese, regissören bakom MaffiabröderThe Departed och senast The Irishman, arbetar nu för fullt på sitt nästa projekt, Killers of the Flower Moon. Berättelsen är baserad på sanna händelser och tar fart när en indianstam mördas under mystiska omständigheter i Oklahoma på 1920-talet. Detta kickar i sin tur igång en undersökning av FBI-chefen J. Edgar Hoover. I filmen kommer vi att få se Robert De Niro och Leonardo Dicaprio i huvudrollerna. 

I en intervju med den franska tidningen Premiere berättar Scorsese följande om filmen: 

Vi tror att det är en western. Den utspelar sig mellan 1921-1922 i Oklahoma. Under denna tid fanns det cowboys där, men även moderniteter som bilar. Främst handlar filmen om Osage-indianerna som fick sin fristad rubbad när den vite mannen upptäckte att deras mark var oljerik. Under tio år var Osage-folket rikast i världen per capita. 

DiCaprio spelar FBI-agenten i huvudrollen, och De Niro gör rollen som William Hale, en man med många döda indianer på sitt samvete. 

"Killers of the Flower Moon" har premiär under 2021.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL