Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Scarlett Johansson nekar filmstöd från saudisk prins

Scarlett Johansson nekar filmstöd från saudisk prins

David Lindahl | Nyhet
26 oktober 2018
David Lindahl | Nyhet
26 oktober 2018

Saudiarabiens kronprins ville ekonomiskt bidra till hennes nya film.

Scarlett Johansson ska spela journalist i en kommande film av Ridley Scott. Nu nekar hon ekonomiskt stöd från Saudiarabiens kronprins.

Lynsey Addario är en journalist som bland annat vunnit Pulitzerpriset för sina insatser. Scarlett Johansson är bekräftad att spela henne i en film baserad på hennes liv. Ridley Scott väntas regissera.

Nu rapporterar The Guardian att Saudiarabiens prins Mohammed Bin Salman ville finansiera projektet. Han ska enligt uppgifter vara intresserad av Hollywood och västvärlden. Men Scarlet Johansson var inte lika exalterad över prinsens intresse och har nu sagt nej till ekonomiskt stöd.

Saudiarabien har sedan journalisten Jamal Khashoggi hittats död i Turkiet, kritiserats hårt i internationella medier som menar att regimen ligger bakom hans död.

Journalisten Lynsey Addario själv har gjort ett uttalande angående det nekade filmstödet:

"Jag har inte mött prinsen personligen. Men min känsla är att filmen om mig passade in i hans stora charmkampanj. Och det faktum att han ville visa väst att han gillar Hollywood, och alla stora bra saker från väst. Vill jag ha honom förknippad med denna film? Självklart inte. Och tack Gud att han inte är det."

Någon titel eller officiellt premiärdatum är ännu oklart för filmen om Lynsey Addario.

Du har väl inte missat att Scarlett Johansson är årets mest betalda skådespelerska?

Var det rätt av Scarlett Johansson att neka filmstöd från Saudiarabien?

NÄSTA ARTIKEL