Saw X får filmseriens bästa recensioner – premiär i dag

Saw X får filmseriens bästa recensioner – premiär i dag

Eric Diedrichs
29 september 2023 kl. 10:09

Goda nyheter för alla skräckälskare

I dag är det premiär för "Saw X" på svenska biografer. För den tionde filmen i James Wans skräckserie hänger recensenterna sina sågar på väggen och plockar fram rosorna istället.

För snart 20 år sedan släpptes den första Saw-filmen. I regi av James Wan och med ett oväntat manus skrev sig Saw (2004) snabbt in i filmhistorien. Sedan dess har det snart kommit ett dussin uppföljare, varav den senaste Saw X tycks vara kritikernas främsta favorit i franchisen.

Baserat på 52 recensioner har filmen, som utspelar sig mellan Saw och Saw II, det höga Rotten Tomatoes-värdet på 83 procent och därmed klassas som "certified fresh". Detta är det högsta Rotten Tomatoes-värdet någon Saw-film någonsin har fått.

Utspelas mellan de första filmerna

Mellan händelserna i Saw I och II reser en sjuk och desperat John Kramer (Tobin Bell) till Mexiko för en riskabel och experimentell medicinsk procedur. Men hoppet om att hitta ett mirakelmedel mot sin cancer grusas när John upptäcker att hela operationen är en bluff för att lura de mest utsatta. Beväpnad med ett nyfunnet syfte, gäckar den ökända seriemördaren bedragarna på sitt utmärkande grymma sätt genom listiga, vansinniga och geniala fällor.

Eftersom filmen inte har visats för recensenter i förväg har Filmtopp inte kunnat recensera "Saw X" ännu. Recensionen kommer att finnas tillgänglig på siten i morgon.

NÄSTA ARTIKEL