Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Saw 9 är på gång

Saw 9 är på gång

David Lindahl | Nyhet
04 april 2018
David Lindahl | Nyhet
04 april 2018

Manusförfattare arbetar just nu på Saw 9.

Tobin Bell från Saw-filmerna.
Tobin Bell från Saw-filmerna.

Filmen Jigsaw blev en blygsam framgång på vita duken, men tillräckligt för att manusförfattarna nu har börjat arbeta på den nionde Saw-filmen.

Förra årets Jigsaw drog enligt Box Office Mojo in över 100 miljoner dollar internationellt. En relativt blygsam summa i dagens bioklimat men ändå framgångsrikt med tanke på att filmens budget enbart låg på 10 miljoner dollar. Nu rapporterar Screenrant att en nionde Saw-film redan är på gång. Bröderna Spierig som skrev och regisserade Jigsaw återvänder inte utan i stället har uppdraget fallit på Pete Goldfinger och Josh Stolberg som just nu utvecklar en historia.

Den första Saw-filmen utkom 2004 och blev genast en framgång inkomstmässigt men också för skräckgenren. Intresset för blodiga skräckthrillers ökade och många filmer som kom efter påverkades av den nya trenden. Nu 14 år senare har åtta filmer producerats i Saw-franchisen som tillsammans dragit in 975 miljoner dollar.

Skådespelaren Tobin Bell har hittills medverkat i alla åtta produktioner och hans fortsatta närvaro är eftertraktad. Han själv har även bidragit med idéer till historierna..

När Saw 9 anländer är ännu oklart och än så länge är enbart projektet i ett tidigt produktionsskede. Filmtopp har tidigare släppt en videorecension av filmen Jigsaw.

Tycker du att Saw-franchisen bör bestå eller är det dags att fundera på refrängen?