Samisk realityprofil anhållen för våldtäkt – deltog i populärt TV-program

Samisk realityprofil anhållen för våldtäkt – deltog i populärt TV-program

Filmtopp
07 september 2023 kl. 18:08

Förnekar brott

I dag har det blivit känt att en samisk man som medverkat i ett populärt realityprogram blivit häktad för starka misstankar om våldtäkt.

Enligt den lokala tidningen Västerbotten-Kuriren är en samisk man, som figurerat i ett stort realityprogram på TV, varit anhållen sedan i söndags kväll med misstankar om att ha begått våldtäkt på en kvinna. Enligt försvarsadvokaten Jakob Reimhagen hävdar mannen att han inte gjort det som han nu hamnat i häktet för.

Arkivbild. Foto: Unsplash.

Samisk realityprofil anhållen för våldtäkt – deltog i populärt TV-program

Enligt Västerbotten-Kuriren blev polisen larmad om våldtäkten i söndags, detta trots att den ska ha ägt rum flera dagar tidigare. Brottet ska inte bara ha skett i samma by som den häktade mannen bor, utan i hans egen bostad. 

Fortsättningsvis rapporteras det att mannen som är misstänkt för att ha våldtagit en kvinna har medverkat i ett stort realityprogram. Annat som framkommer om hans historik är han sedan tidigare är dömd för trafikbrott. 

I går, onsdag, blev mannen häktad då han av sannolika skäl är misstänkt för brott. Men enligt hans advokat Jakob Reimhagen så förnekar man alla brott: 

– Jag kan säga mycket lite. Jag kan säga att hans position till misstanken är att han förnekar brott, säger Reimhagen till Västerbotten-Kuriren.

Åklagaren kräver att flera restriktioner ska införas mot mannen, bland annat gemensam vistelse, elektronisk kommunikation och försändelser av brev. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL