Nu på bio

Det senaste på biofronten!

SAME SAME – Ett annorlunda svenskt drama

SAME SAME – Ett annorlunda svenskt drama

Eric Diedrichs | Nyhet
16 oktober 2018
Eric Diedrichs | Nyhet
16 oktober 2018

Prisat svenskt drama släpps på Blu-ray och VOD.

Jan Myrbrand i Same Same.
Jan Myrbrand i Same Same. Foto: Pool Productions AB.
Den svenska filmen "Same Same" släpps på DVD och Blu-ray i december och på Video on Demand i januari. Filmen hade premiär på Arjeplogs Film Festival i februari. I juni 2018 utnämndes den som bästa "Dramafilm" på Stockholm Independent Film Festival. Same Same var också semi-finalist vid Hong Kong Star Film Festival tidigare i år.
 
Same Same är en svensk independentproduktion, som snart kommer att bli tillgänglig till försäljning. Filmen hade sin officiella premiär på Arheplogs Film Festival i februari och har sedan dess mottagit pris för bästa Dramafilm på Stockholm Film Festival och blev semi-finalist i Hong Kong Star Film Festival.

Trots sin ringa budget är det inte på något sätt en "liten" film. Inspelad i den magiska naturen i de Svenska fjällen, i fantastiska sommar och vinterlandskap, och på plats i Bangkok, Thailand, bjuds det på en hel del kontraster. Dessutom berättas filmen helt utan dialog.

Huvudrollen spelas av  Jan Myrbrand, medlem av Stockholm Stadsteaters fasta ensemble, och flitigt förekommande i Svensk film genom åren, och nu senast i den internationella storfilmen The Wife med bland andra Glenn Close och Jonathan Pryce

Same Same handlar om en ensam isolerad man som bor på en bergstopp i de Svenska fjällen. Han är ekonomiskt oberoende men alkoholiserad. En skrämmande närvaro i form av en ung man förföljer enslingen. Är närvaron verklig, eller bara en bild från ett tragiskt förflutet?

Vad tror du om "Same Same"?