Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sam Mendes nästa film blir 1917

Sam Mendes nästa film blir "1917"

Filip Kruse | Nyhet
19 juni 2018
Filip Kruse | Nyhet
19 juni 2018

Bond-regissören återvänder med en film om första världskriget.

Regissör Sam Mendes, vars senaste bedrifter varit Bond-filmerna Skyfall och Spectre, återvänder nu till Steven Spielbergs produktionsbolag Amblin för att göra 1917, ett drama som utspelar sig under första världskriget. Detta rapporterar Deadline.

Mendes, 52, startade sin karriär med American Beauty år 1999, även då via Amblin, och Steven Spielberg menar att bolaget varit som ett hem för Mendes ända sedan dess. Andra filmer som detta samarbete producerat fram är underskattade Road to Perdition och kärleksdramat Revolutionary Road. Sedan blev det alltså några avstickare för Mendes i form av Bond-filmer, men nu är han tillbaka med 1917, som Spielberg kallar för "modig och ambitiös".

Det blir också den första film som Mendes skrivit manus för, vilket han gjort tillsammans med Krysty Wilson-Cairns. Filmen börjar spelas in i april nästa år och planeras att släppas i slutet av 2019. Mendes själv verkar vara väldigt peppad:

"Jag har jobbat på det här manuset i över ett år, så det är väldigt spännande att snart få göra dess filmskapande verkligt.

Är du taggad på Sam Mendes uppkommande film?